Ministrul german al Muncii şi-a amânat vizita oficială în România, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul
a fost pus pe lista ”zonelor roşii” de către autorităţile germane
Bucureştiul a fost pus pe lista ”zonelor roşii” de către autorităţile germane

Hubertus Heil, ministrul german al Muncii, şi-a anulat vizita oficială în România, ca urmare a evoluţiei pandemiei de COVID-19, Bucureştiul fiind considerat una dintre zonele de risc epidemiologic de către autorităţile germane, relatează Der Spiegel.

UPDATE Anularea vizitei a afost confirmată şi de Guvernul de la Bucureşti.

”Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunţat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la Bucureşti, că doreşte să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil”, a transmis Executivul, potrivit News.ro.

 Joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ministrul federal al Muncii şi Problemelor Sociale, Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem video-conferinţă.

 Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunţată ulterior, au arătat reprezentanţii Guvernului.

Oficialul german urma să se deplaseze în România pentru a discuta cu autorităţile locale situaţia lucrătorilor sezonieri.

”Spre regretul meu, voi amâna vizita la Bucureşti. Evoluţia infectărilor cu noul coronavirus a făcut ca Bucureştiul să fie declarat zonă de risc epidemiologic. Am vorbit cu omologul român, care a înţeles decizia”, a declarat Heil.

Discuţiile dintre cele două tabere vor avea loc, joi, prin video-conferinţă. Printre subiectele de pe agendă se numără situaţia muncitorilor sezonieri din Germania.

”Sunt încrezător ca voi reuşi să fac o vizită în România în viitorul apropiat”, a adăugat oficialul german.

Decizia oficialului german vine după ce Berlinul a inclus Bucureştiul pe lista roşie a zonelor din România unde evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, iar deplasarea cetâţenilor germani din şi spre aceste zone nu este recomandată. Pe listă se mai află judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Ialomiţa, Timiş, Vaslui, Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite