Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, s-a vaccinat anti-COVID cu doza a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul interimar al Sănătăţii s-a imunizat anti-COVID cu a treia doză. Foto Captură ecran Digi24
Ministrul interimar al Sănătăţii s-a imunizat anti-COVID cu a treia doză. Foto Captură ecran Digi24

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Atilla, s-a vaccinat marţi dimineaţă cu a treia doză de vaccin anti-COVID la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”. Astăzi este prima zi în care România începe imunizarea cu doza booster.

Potrivit edilului, în prezent sunt mai mult de 1,1 milioane de persoane eligibule pentru imunizarea anti-COVID cu a treia doză.

„De astăzi, toţi cei care s-au vaccinat cu schemă completă cu cele două doze şi au trecut cel puţin şase luni de la ultima doză pot cere vaccinarea cu cea de-a treia doză. Recomand tuturor şi îndemn pe toată lumea să se vaccineze.

Sunt peste un 1.100.000 de cetăţeni români - personal medical, dar nu numai - care se încadrează în această categorie şi care se pot vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin", a spus Cseke Attila.

Acesta susţine că până marţi dimineaţă s-au programat aproximativ 12.000 de oameni pentru vaccinarea cu doza booster.

Cseke Atilla a precizat că 705 dintre medicii din ţară sunt vaccinaţi, iar cei acre refuză să se vaccineze, nu au trecut prin boală şi nu se testează săptămânal, vor fi suspendaţi timp de 30 de zile sau se poate înceta contractul de muncă.

România a început marţi campania de vaccinare cu cea de-a treia doză anti-COVID, iar cei care doresc să îşi facă doza suplimentară o pot merge la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare, potrivit secretarului de stat de la Ministerul sănătăţii, Andrei Baciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite