Ministrul de Interne anunţă demiteri la Jandarmerie pentru tergiversarea dosarului „10 august”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefi din Jandarmeria Bucureşti urmează să fie demişi pentru că au împiedicat punerea la dispoziţia procurorilor a convorbirilor desecretizate din 10 august 2018, a anunţat la Realitatea Plus ministrul de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, a declarat, marţi seară, la Realitatea Plus, că urmează demiteri la Jandarmeria Bucureşti pentru că „oameni din eşalonul doi şi trei au tras frâna de mână” în dosarul 10 august, după ce Vela a cerut să primească convorbirile desecretizate dintre jandarmi ca să le poată trimită procurorilor DIICOT:

„Urmează demiteri la Jandarmeria Bucureşti pentru că avem viteze diferite. Nu spun că neapărat conducerea, dar oameni din eşalonul doi şi trei au tras frâna de mână în acest dosar. Da, urmează demiteri, pentru că au tărăganat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, ca să le pot trimite procurorilor”, a transmis ministrul.

La finalul lunii trecute acelaşi ministru anunţa că a ordonat declasificarea tuturor convorbirilor de pe staţiile Jandarmeriei din data de 10 august 2018, şi că întregul volum de comunicaţii radio va fi pus la dispoziţia procurorilor.

Jandarmeria a inventat o „lovitură de stat”

Intervenţia violentă a forţelor de ordine la mitingul din 10 august a fost justificată de Jandarmerie prin mesajele radicale postate pe reţelele sociale de unele persoane. Informările primite de la serviciile secrete, despre protestul diasporei de anul trecut, nu indicau riscuri la adresa securităţii naţionale. Cel puţin aşa stă consemnat în raportul recent desecretizat de Ministerul de Interne.

În documentul denumit „Informare privind manifestaţia de protest din Municipiul Bucureşti, din data de 10 august 2018” se arată că Jandarmeria a monitorizat încă din iunie 2018 pregătirea protestelor pe reţelele sociale. Mai exact, în document se arată că în perioada premergătoare protestului, în mediul virtual s-a remarcat creşterea numărului de mesaje cu caracter radical de incitare la violenţă împotriva forţelor de ordine, a Executivului, şi a Legislativului. Jandarmeria a concluzionat că se vor înregistra  acţiuni radicale, de natură a produce o schimbare la nivel politic ("revoluţie"), inclusiv prin eventuale acţiuni violente prin care se urmărea ocuparea sediului Guvernului României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite