Ministrul de Interne: „Au fost incidente electorale minore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua alegerilor parlamentare a fost una fără incidente electorale majore, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, au fost făcute 473 de sesizări, dintre care 211 nu s-au confirmat.

Peste 65.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi ale structurilor MAI au asigurat măsurile pentru buna desfăşurare a procesului electoral

„Au fost incidente electorale minore raportat la experienţa altor alegeri şi la scara naţională”, a spus ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, care a anunţat că Ministerul pe care îl conduce va reveni cu date concrete despre numărul dosarelor penale şi a cercetărilor printr-un comunicat de presă.

Potrivit MAI, în ziua votului au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puţine decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012.

„În urma verificărilor, circa 45% dintre sesizări nu s-au confirmat. În cazurile în care sesizările s-au dovedit a fi întemeiate, s-au luat măsurile legale, fiind aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.100 lei. Totodată, au fost sesizate 104 de infracţiuni în care sunt cercetate 141 de persoane”, arată un comunicat al MAI

De asemenea, în urma valorificării datelor puse la dispoziţie de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV), de la nivelul MAI au fost trimise către structurile teritoriale de Poliţie un număr de 201 notificări privind validări multiple în secţiile de votare. Pentru toate aceste notificări se efectuează cercetări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite