Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţă că raportul 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidente în prima zi de proteste a românilor din diaspora faţă de guvernul PSD in Piata Victoriei vineri 10 august 2018 FOTO Inquam Photos Adriana Neagoe
Incidente în prima zi de proteste a românilor din diaspora faţă de guvernul PSD in Piata Victoriei vineri 10 august 2018 FOTO Inquam Photos Adriana Neagoe

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că dosarul protestului din 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână, fiind posibilă o informare în privinţa acestei probleme începând cu ziua de miercuri. Ministrul a precizat că sunt câteva proceduri care trebuie parcurse dat fiind faptul că sunt implicate şi alte instituţii în desecretizarea raportului.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate şi alte instituţii. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este: Cât mai repede. Până vineri, cel târziu. Trebuie să comunic şi cu aceste instituţii pentru a primi un aviz de desecretizare. Veţi afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituţiilor şi tot ceea ce conţine respectivul raport”, a spus ministrul Marcel Vela, la Europa FM.

Aproape 800 de protestatari au depus plîngeri penale împotriva jandarmilor, după violenţele de la mitingul diasporei  din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Pînă acum au fost audiaţi peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor. Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite