Ministrul de Interne spune că a cerut să nu fie folosită forţa la protestul violent de la Palatul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, în legătură cu protestul de la Parlament, că este regretabil, la 32 de ani de la Revoluţia română, să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare şi cu jocul democratic.

„Este regretabil, la 32 de ani de la Revoluţia română (...) să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare şi cu jocul democratic”, a declarat, marţi, ministrul de INterne, Lucian Bode. 

Acesta a precizat că a cerut să nu fie folosită forţa. 

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii se opun introducerii certificatului verde la locul de muncă.

George Simion a declarat într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00, însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului. 

Protestatarii strigă „Libertate”, „Venim peste voi”, „Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus. 

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”. „Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el. 

„Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite