Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Germaniei în România despre desfiinţarea SIIJ

5
23 Feb 2021 19:53:48
Autor: Cristina Morozan
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion  a discutat cu ambasadorul Germaniei în România Cord Mier-Klotd Foto: Ministerul Justiţiei
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion  a discutat cu ambasadorul Germaniei în România Cord Mier-Klotd Foto: Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a avut o marţi, o întâlnire cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Mier-Klotd. Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiţiei. Desfiinţarea SIIJ s-a aflat printre subiectele abordate în cadrul acestei întrevederi.

„Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.  Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România, şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună”, a declarat ambasadorul Germaniei în România, Cord Mier-Klotd, potrivit comnicatului transmis de Ministerul Justiţiei.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ, potrivit sursei citate.

Iar un alt subiect de interes a fost consolidarea luptei împotriva corupţiei.
 
„Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre al Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autorităţile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu ”, a declarat ministrul Justiţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Victor Nagy
23.02.2021, 20:05:07

............. "Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Germaniei în România despre desfiinţarea SIIJ" Incet , incet .... America pa . Peste vreo 3-4 ani .... va fi destul de vizibil si pentru chiori ... in 5-6 ani .... si pentru orbi .

-2 (6 voturi)
imsi imsi
23.02.2021, 20:07:46

Pai sa discute si cu ala din Congo sau Nigeria ca doara justitia de la noi trebuie sa ia exemplu de la toti. Idiotul asta uita ca in Germania procurorii sunt dati afara prin ordinul MJ fara nici o problema daca deschid dosae aiurea.

-4 (10 voturi)
Vasile Naftuli
23.02.2021, 20:18:41

A dat raportul către Angelica, șefa noastră în UE.

-9 (13 voturi)
M Costi
23.02.2021, 20:35:43

Heheheee , daca ambasadorul Romaniei la Berlin si-ar da cu parerea in problemele interne ale Germaniei ( ca de exemplu demiterea procurorului general al Germaniei de catre ministrul german al Justitiei , pt o parere personala ! ) , ar primi bilet de avion , catre Bucuresti , numai dus , in 24 de ore ...! Insa , la Bucuresti , ambasadorii mai multor state ( aliatii nostri ! ) se comporta ca si cum ar fi guvernatori !

-9 (15 voturi)
Florin Frid
24.02.2021, 09:32:35

Useristul asta a vrut sa creasca varsta de pensionare a magistratilor de la 42 de ani la 65 de ani,asa cum ne-a promis USR in campania electorala,dar l-a tinut 24 de ore ,a trebuit sa retracteze vorbele,oare cine l-a presat,cumva capii USRisti au probleme cu legea sau a sunat telefonul serviciilor?. Berbeceanu ,fost politist,actual pensionar de la 46 de ani cu o pensie de 7300 lei este sustinut de USR prefectul capitalei,inca o promisiune incalcata de a nu cumula pensia cu salarul de la stat. In incidentul cu ochelarii din parlament , dan barna a spus ca i-a multumit lui Valentin,dar in filmare se vede clar ca nici macar nu s-a uitat in ochii lui ,da mai sa-i multumeasca. Imi place cum l-a numit "'valentin"' de parca ar fi un obiect,cam asta este atitudinea vice-premierului dan birna fata de subordonati... cand magandesc ca unii dintre voi l-ati vrut presedinte.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările