Ministrul Justiţiei: DNA şi Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate vor funcţiona în acelaşi sediu, în Hotel Triumf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, sediul DNA este pe Strada Ştirbei Vodă FOTO Eduard Enea
În prezent, sediul DNA este pe Strada Ştirbei Vodă FOTO Eduard Enea

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) vor funcţiona în acelaşi sediu, în Hotelul Triumf. Asta a anunţat duminică ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care a adăugat că ANABI este funcţională şi este condusă de Cornel Călinescu, fost director în Ministetul Justiţiei.

„Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate are un preşedinte, are un consiliu, care s-a numit prin reprezentanţi de la fiecare instituţie, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, parchetele. Am avut două asemenea întâlniri, am numit preşedintele Agenţiei, este domnul Cornel Călinescu, care a fost director în Ministerul Justiţiei şi care este unul din cei mai mari experţi anticorupţie la nivelul administraţiei”, a spus ministrul Justiţiei duminică la evenimentele legate de Ziua Justiţiei de la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit news.ro.

Referindu-se la preşedintele ANABI, Raluca Prună a mai spus că este o persoană care are o experienţă de 15 ani în acest domeniu, o persoană care este cunoscută şi la nivel internaţional şi care a făcut posibilă, alături de ministrul Cazanciuc, adoptarea acestei legi în Parlament.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că aşteptă acum ca Ministerul Finanţelor să desemnneze vicepreşedintele Agenţiei şi, deocamdată, sediul noii instituţii este în strada Valter Mărăcineanu, unde împarte un imobil cu DNA.

„După cum ştiţi, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Deci sediul, într-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru că acolo sunt necesare investiţii, iar pentru moment împărţim un alt sediu în strada Valter Mărăcineanu. Vreau să asigur pe toată lumea că agenţia este funcţională, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, deci nu avem niciun fel de întârziere.”, a spus Raluca Prună.

Trimf are o suprafaţă de circa 6.000 de metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi. Are 98 de camere şi apartamente, dispuse pe patru etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri şi o grădină de vară cu 60 de locuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite