Ministrul Justiţiei, întâlnire cu sindicatele poliţiştilor de penitenciare şi grefierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor FOTO Inquam Photos
Stelian Ion s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor FOTO Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a discutat, miercuri dimineaţă, cu reprezentanţi ai sindicatelor poliţiştilor de penitenciare, grefierilor şi personalului auxiliar din instanţe şi parchete, despre problemele pe care aceştia le întâmpină în activitate.

Potrivit Ministerului Justiţiei, Stelian Ion s-a întâlnit, miercuri, la ora 9:00, cu reprezentanţii sindicatelor (BNS şi PUBLISIND, reprezentând inclusiv Poliţia penitenciară, grefierii, personalul auxiliar din parchete şi instanţe şi consilierii de probaţiune). 

"Liderii de sindicat i-au prezentat ministrului principalele lor doleanţe, iar ministrul a apreciat disponibilitatea acestora la o abordare directă şi constructivă. Discuţiile s-au axat pe problemele pe care le întâmpină angajaţii din autoritatea judecătorească şi sistemul penitenciar, ministrul exprimându-şi deschiderea de a avea un dialog permanent în viitor, în folosul salariaţilor şi cetăţenilor care beneficiază de munca acestora", a arătat sursa citată. 

Federaţia Publisind, din care fac parte 35.000 de membri din administraţie publică, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefa judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS, a declanşat protestele în 31 decembrie, ca reacţie la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendată aplicarea Legii 153/2017. 

Revendicările sindicaliştilor sunt eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum. 

Ulterior, protestele au continuat, fiind organizate mitinguri în faţa unor ministere şi a sediilor prefecturilor din diferite judeţe. 

Reprezentanţii Publisind afirmau că protestează faţă de îngheţarea salariilor şi a pensiilor, neindexarea pensiilor cu valoarea inflaţiei, precum şi faţă de creşterea salariului minim net cu doar 41 de lei. 

Federaţia Publisind este afiliată la Blocul Naţional Sindical.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite