Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, lansează procedura de recrutare pentru ocuparea funcţiei de Procuror General: „Candidaţii vor avea şanse egale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei lansează astăzi, 17 februarie 2016, ca urmare a vacantării funcţiei de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, procedura pentru ocuparea acestei funcţii, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună: „Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecţie în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcţie in Ministerul Public, şi îi asigur pe toţi cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate şi imparţialitate, precum şi un înalt nivel de profesionalism, că vor avea şanse egale.”
 
Criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcţiei de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie şi calendarul estimativ al procedurii le puteţi găsi aici: http://www.just.ro/wp-content/uploads/2016/02/Criteriile-pentru-ocuparea-functiei-de-Procuror-General-al-Parchetului-de-pe-langa-Inalta-Curte-de-Casatie-si-Justitie.pdf

Criterii de profesionalism
Condiţii prevăzute de lege

  • Vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror
  • Calificativul "foarte bine" la ultima evaluare
  • Nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani


Condiţii privind aptitudini specifice funcţiei:

  • Capacitatea de a organiza activitatea Ministerului Public, pentru o bună administrare a justiţiei
  • Viziune managerială
  • Experienţă profesională relevantă
  • Capacitatea decizională şi asumarea răspunderii
  • Capacitatea de gestionare a situaţiilor de criză
  • Motivarea
  • Capacitatea de relaţionare şi comunicare

Calendarul procedurii(estimativ)

Transmitere către PÎCCJ a scrisorii de depunere a candidaturilor -17 februarie
Termen limită pentru primirea candidaturilor- 16 martie
Dialog cu ministrul justitiei - 18-22 martie
Transmiterea propunerii la CSM pentru aviz - 23 martie
Calendarul procedurii la CSM urmează a fi publicat de acesta

 
Informaţii generale

Conform dispoziţiilor din art. 54. alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, numirea în funcţia de Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite