Ministrul Mediului a anunţat când ar putea fi aprobate despăgubirile pentru cei afectaţi de inundaţii: „Apele nu iartă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului: Deci apele nu iartă şi trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă Foto: ISU Călăraşi
Ministrul Mediului: Deci apele nu iartă şi trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă Foto: ISU Călăraşi

Despăgubirile pentru persoanele afectate de inundaţii şi fondurile pentru refacerea infrastructurii vor fi aprobate de Guvern, probabil săptămâna aceasta, a declarat,marţi, ministrul Mediului Tanczos Barna, la RFI.

„Din păcate, foarte multe comunităţi au fost afectate. În anumite locuri, în anumite comunităţi, comune, oraşe, lucrurile sunt grave. ISU şi echipele de la Apele Române au fost la faţa locului, încercând să evacueze cantităţile de apă care s-au acumulat în aceste localităţi, în gospodării, în pivniţe, în case. În momentul de faţă sunt în derulare evaluările pagubelor, în mai multe localităţi echipele sunt şi astăzi pe teren. Au fost afectate nu doar gospodării, case, ci şi infrastructură locală, judeţeană, monumente istorice”, a spus Tanczos Barna, potrivit Mediafax.

El a vorbit şi despre tragedia din Bacău, unde o maşină de concurs de off road a fost luată de viitură, iar pilotul a fost găsit decedat.

„Deci apele nu iartă şi trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă, să cerem responsabilitate din partea celor care în aceste zone organizează diverse evenimente. Am avut din păcate un eveniment tragic într-un concurs off-road, acolo unde deciziile nu s-au luat în timp şi au fost luate atât de către organizator, cât şi de către persoanele în cauză decizii greşite, care s-au terminat cu o catastrofă, cu o pierdere de viaţă omenească”.

Ministrul Mediului a spus că despăgubirile pentru cei afectaţi de inundaţii ar putea fi aprobate de Guvern probabil în această săptămână. 

„Domnul prim-ministru Cîţu centralizează solicitările venite din partea prefecturilor cu privire la pagubele constatate de echipele de evaluare şi Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii şi pentru despăgubirea persoanelor afectate, unde se constată aceste lucruri. Se centralizează în momentul de faţă aceste date şi probabil săptămâna aceasta, la şedinţa de Guvern, ele vor fi aprobate şi fondurile vor fi trimise la autorităţile locale, pentru refacerea infrastructurii, de exemplu”, a mai spus Tanczos Barna.​

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite