Ministrul Mediului, despre ursul omorât în Covasna: În niciun caz nu vorbim de un urs banal, dar nu asta ar trebui să fie principala temă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru ca probele ADN să poată fi comparate "cu ceva", Ministerul Mediului va solicita informaţii de la acele organizaţii care au făcut monitorizare FOTO Pixabay
Pentru ca probele ADN să poată fi comparate "cu ceva", Ministerul Mediului va solicita informaţii de la acele organizaţii care au făcut monitorizare FOTO Pixabay

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, marţi seară, că ursul ucis în Covasna era un exemplar foarte mare, nu era ”un urs banal”. Ministrul apreciază că nu dacă era sau nu cel mai mare urs din Europa este adevărata problemă, ci faptul că a existat posibilitatea legală ca aceste extrageri de forţă majoră să fie transformate în altceva.

”În  niciun caz nu vorbim de un urs banal, vorbim de un exemplar foarte mare, o spun de la bun început. Este un exemplar foarte mare, undeva la 600 de puncte”, a declarat, marţi seară, la TVR, ministrul Tánczos Barna. 

Acesta a prcizat că, oricum, urşii cei mai mari din Europa sunt în România. 

”Nu ar trebui să fie asta o temă: dacă este cel mai mare. Este greu să stabileţti dacă este cel mai mare, dacă nu există vânătoare (...) Problema este că a existat posibilitatea legală în ultimii patru ani ca aceste extrageri de forţă majoră să fie transpormate în altceva”, a mai afirmat ministrul. 

Acesta a explicat că toate documentele pe care ministerul le avea cu privire la ursul ucis în Covasna au fost transmise către DNA, procurorii cerându-le vineri.

 Anterior, Tanczos Barna a declarat, într-o conferinţă de presă, că au fost recoltate probe ADN de la ursul ucis la Ojdula, însă ministerul şi instituţiile subordonate nu au avut informaţii legate de ursul Arthur. 

Pentru ca probele ADN să poată fi comparate "cu ceva", Ministerul Mediului va solicita informaţii de la acele organizaţii care au făcut monitorizare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite