Ministrul român al Apărării: „Criza din Ucraina trebuie rezolvată pe calea dialogului şi pe calea diplomatică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a precizat, joi, că situaţia de criză din Ucraina trebuie rezolvată pe calea diplomatică şi pe calea dialogului. Declaraţiile au fost făcute cu prilejul vizitei la Bucureşti a omologului său german, Ursula von der Leyen,

Securitatea din zona Mării Negre, pe fondul măsurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO şi UE, au fost discutate de ministrul Mircea Duşa şi omologul său german, Ursula von der Leyen, în cadrul unei întrevederi care a avut loc la Bucureşti.

„În discuţia noastră şi în cadrul celor două delegaţii am abordat câteva subiecte importante, subiecte de interes, care privesc măsurile de securitate. Ne-am exprimat amândoi speranţa că situaţia de criză din Ucraina trebuie rezolvată pe calea diplomatică şi pe calea dialogului”, a declarat ministrul Mircea Duşa, într-o conferinţă de presă comună cu omologul german, arată Mediafax.

„Amândoi am constatat că există îngrijorări majore legate de efectele produse de politica Kremlinului în Ucraina. La Berlin, suntem conştienţi de importanţa strategică care i se cuvine şi revine regiunii Mării Negre. Avem puncte comune care vizează drumul viitor în această ordine de idei", a declarat, la rândul său, ministrul Ursula von der Leyen.

„O soluţie pentru Ucraina nu poate fi găsită decât în termeni paşnici. Ucraina este chemată să decidă pe cont propriu care este drumul pe care-l va urma. Deciziile luate la nivel NATO şi UE se doresc a fi implementate cu celeritate, este vorba de măsuri defensive, dar care să demonstreze şi unitatea comună a statelor membre", a mai spus ministrul german.

Cei doi miniştri au abordat mai multe subiecte ale relaţiilor bilaterale şi privind Consiliul European dedicat apărării, care va avea loc în această lună. Duşa a subliniat importanţa unor noi politici de securitate pentru UE şi a vorbit despre Parteneriatul Estic şi sprijinul oferit de România în continuare pentru drumul euro-atlantic al Republicii Moldova, al Ucrainei, al Georgiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite