Cum sunt trataţi românii în Germania: Este inacceptabil, atrage atenţia ministrul pentru Românii de Pretutindeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a afirmat că  atitudinea poliţiei din Leipzig care a cerut hotelierilor să anunţe, weekendul trecut în timpul unui festival heavy-metal, dacă au cazaţi turişti români, este inacceptabilă şi că "românii din Germania sau cei care călătoresc în Germania nu trebuie să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare".

"Am aflat cu surprindere şi îngrijorare că în Germania, la Leipzig, Poliţia le cere hotelierilor să anunţe dacă au cazaţi cetăţeni români. Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toţi, ca popor, într-o lumină nefavorabilă şi nedreaptă", declară Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

"În Germania trăiesc peste 850.000 de români şi persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această ţară. Românii sunt bine integrati şi fac cinste României aducând, în acelaşi timp, plus valoare ţării-gazdă. Urmărim îndeaproape această situaţie îngrijorătoare, menţinând legătura cu MAE şi cu misiunea diplomatică a României la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe lângă autorităţile din Leipzig. Situaţia este cunoscută şi de către doamna premier Viorica Dăncilă, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum şi informări legate de evoluţiile ulterioare.

Românii sunt cetăţeni europeni şi au drepturi egale cu cele ale cetăţenilor din statele de reşedinţă sau din statele unde călătoresc sau studiază. Orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate ţările membre ale Uniunii Europene au aderat", subliniază ministrul pentru Românii de Pretutindeni. 

Poliţia din Leipzig a transmis o notă către hotelierii din zonă şi le-a cerut să anunţe dacă au oaspeţi români în perioada Festivalului de heavy metal Highfield, a cărui ediţie din acest an a avut loc weekendul trecut, a scris MDR.de, potrivit Digi 24.

În notă, poliţiştii si-au motivat solicitarea prin faptul că, în anii anteriori, cu ocazia festivalului, în zonă au acţionat bande de hoţi de buzunare din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite