Ministrul Transporturilor cere Comandamentului Central de Iarnă să acţioneze pentru a nu avea probleme în trafic din cauza ninsorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Cătălin Drulă a convocat duminicădirectorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare pe care le iau cei responsabili în zonele afectate de înrăutăţirea condiţiilor meteorologice, dar mai ales situaţia din teren, având în vedere atenţionarea emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Responsabilii din fiecare domeniu au prezentat măsurile dispuse, precum şi stocurile de materiale, personalul mobilizat şi utilajele disponibile.

În cazul CNAIR, în zonele care au intrat sub atenţionarea meteorologică reprezentanţii DRDP Bucureşti, DRDP Craiova, DRDP Timişoara, DRDP Braşov au precizat că sunt asigurate următoarele:

Număr utilaje proprii/prestatori - 831

Tone sare – 112.211

Tone nisip – 16.383

Clorură – 1605,25 tone

În ceea ce priveşte CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF Bucureşti, Craiova şi Timişoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.

Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul ţării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acţiona dacă situaţia  o impune.

De asemenea, personalul feroviar va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie, astfel:

● 587 salariaţi

● 10 pluguri pentru deszăpezire

● 5700 parazăpezi montate

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul naţional, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariţiei unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar şi acordarea de asistenţă. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului pe aeroporturile din ţară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenţie şi stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) şi solide (364.375 kg).

Totodată, în prezent sunt pregătite pentru intervenţie utilajele necesare pentru spargerea gheţii de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita îngheţului.

Ministrul Cătălin Drulă a subliniat că, în aceste situaţii, toţi cei angrenaţi în asigurarea desfăşurării traficului în condiţii de iarnă trebuie să acţioneze profesionist şi eficient pentru ca toţi călătorii să ajungă la destinaţie în siguranţă.

"Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine şi să îmi spună că au probleme la contractele privind deszapezirea, că nu au stocuri sau că nu sunt în stare să îşi organizeze personalul", a avertizat ministrul.

Pentru că informarea rapidă a publicului este prioritară în astfel de condiţii, ministrul a cerut ca instituţiile din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa „orice aspect ce ţine de desfăşurarea călătoriilor în siguranţă".

”Având în vedere criza sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România „nu ne permitem ca echipajele de urgenţă să fie întârziate în intervenţiile lor", a conchis ministrul Cătălin Drulă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite