Minivacanţă de trei zile pentru elevi şi studenţi de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 Decembrie va însemna anul acesta o minivacanţă de trei zile, de vineri până duminică
1 Decembrie va însemna anul acesta o minivacanţă de trei zile, de vineri până duminică

Elevii şi studenţii, alături de angajaţi, vor avea parte de o minivacanţă de trei zile, după ce Parlamentul a decretat 30 noiembrie (Sfântul Andrei) zi liberă în Codul Muncii.

Elevii vor reveni la cursuri luni, după o vacanţă de trei zile, în perioada 30 noiembrie-2 decembrie, care va marca atât ziua Sfântului Andrei (30 noiembrie), cât şi Sărbătoarea Naţională (1 decembrie).

O parte din şcolile din ţară au dat liber copiilor încă de astăzi, acolo unde profesorii au organizat aşa-numitele cercuri pedagogice.

Mâine, 30 noiembrie, vor fi liberi şi angajaţii din România, după ce Parlamentul a aprobat, în vară, o lege prin care Sfântul Andrei a devenit oficial zi nelucrătoare în Codul Muncii.

12 zile libere pentru angajaţii români

În total, salariaţii români vor avea 12 zile libere acordate prin lege, în afara weekendurilor.

Modificarea a fost votată de parlamentari în ciuda avizului negativ din partea Guvernului Emil Boc, aflat la putere la momentul depunerii proiectului în Parlament.

Iniţiatorii legii au explicat că 30 noiembrie este considerată o zi importantă, având în vedere că Sfântul Andrei este cel care a creştinat România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite