Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Minune japoneză la CFR! Răzvan Cuc a mers cu trenul la mare şi a inspectat toaletele din vagoane. Trenul a ajuns la destinaţie cu 5 minute mai devreme

17
30 Apr 2019 12:51:03
Autor: Valentin Bolocan
Trenurile spre Litoral sunt foarte aglomerate în această perioadă
Trenurile spre Litoral sunt foarte aglomerate în această perioadă

Peste 300 de vagoane ale CFR Călători vor fi modernizate în acest an, a susţinut, marţi, ministrul Transporturilor, la sfârşitul unei călătorii cu trenul de la Bucureşti la Constanţa. Trenul cu care a circulat ministrul a ajuns în Gara din Constanţa cu 5 minute înainte de termenul prevăzut.

Răzvan Cuc a declarat, marţi, după ce a coborât din tren în Gara Constanţa, că a dorit să facă această călătorie pentru a avea exact care sunt condiţiile de circulaţie pentru turiştii care vin la mare.

„Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul naţional de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum se desfăşoară condiţiile de circulaţie pentru turiştii care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018 în România, asta e foarte important, şi toate investiţiile pe care le va derula de acum înainte CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive, se vor face în România. Am fost mulţumit de condiţii. Am făcut o inspecţie în tot trenul să văd toaletele cum sunt, totul a decurs conform aşteptărilor, adică foarte bine. O călătorie de două ore, 225 de kilometri. Eu cred că merită să venim cu trenul la mare”, a spus ministrul Transporturilor.

Jurnaliştii i-au spus ministrului Transporturilor că în Gara Constanţa erau efectuate lucrări de curăţenie cu puţin timp înainte de sosirea sa şi că acestea nu s-ar face zilnic, Cuc spunând va fi veni într-o zi la acest obiectiv, într-o vizită inopinată, pentru a vedea cum stau lucrurile.

“Aşa cum m-am dus la Aeroportul Otopeni într-o vizită inopinată la fel voi veni şi la Constanţa, că avem sezonul estival, care de abia începe. O să vin să vad exact cum se desfăşoară activităţile şi dacă nu se desfăşoară în mod normal aşa cum ar trebui, cu siguranţă voi lua măsuri aşa cum am luat peste tot. (…) Am toleranţă zero faţă de lucrurile care ţin de bunul simţ de gospodar al unui manager. Nu am cerut să avem o gară nouă, dar să faci curăţenie ţine de bunul simţ şi cel care gestionează obiectivul trebuie să ocupe de ea”, a afirmat ministrul. 

Răzvan Cuc mai spus că a avut discuţii cu călători din tren, iar cei mai mulţi i s-au plâns de anumite întârziere pe alte tronsoane de cale ferată, precizând că va avea o discuţie cu conducerile de la CFR Infrastructură şi CFR Călători pentru a vedea cum pot fi eliminate anumite restricţii de viteză.

El a precizat că în acest an vor modernizate 300 de vagoane, iar lucrările se vor face în ţara noastră.

“Anul acesta se vor moderniza pentru 300 de vagoane în România, în unităţile care au astfel de obiect de activitate. Au dublu alocarea bugetară la CFR Călători pentru a moderniza aceste vagoane, vom moderniza materialul rulant suplimentar bineînţeles se va face şi achiziţie de material rulant aşa cum ştiţi atât prin Autoritatea de Reformă Feroviară, cât şi prin CFR Călători”, a explicat Răzvan Cuc.

El a mai spus că va fi modernizat şi tronsonul de cale ferată Constanţa – Mangalia, investiţia ridicându-se la 200 de milioane de euro.

“Tronsonul acesta care este foarte folosit doar trei luni, în perioada turistică de către turişti, va intra în reabilitare în acest an pe fondurile CFR Infrastructură. Am vorbit cu directorul de la CFR Infrastructură, este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil că se va lansa şi un proiect de modernizare, dar întreţinerea se va începe anul acesta la acest tronson de cale ferată. Sunt 50 de kilometri de cale ferată”, a explicat ministrul Transporturilor.

Întrebat care sunt proiectele pe calea ferată care vor fi finalizate în perioada următoare, Răzvan Cuc a spus că se află în execuţie tot Coridorul 4, mai puţin secţiunea Braşov-Sighişoara, unde a fost o contestaţie.

“În execuţia avem tot Coridorul 4 în momentul de faţă, mai puţin secţiunea Braşov- Sighişoara, unde avem contestaţie. Tocmai de asta am şi militat pentru acea ordonanţă pe care am primit enumerate observaţii de la Ministerul Justiţiei tocmai pentru a putea semna contractele mai repede. În rest tot Coridorul 4 este în modernizare. Anul acesta vom mai finaliza 160 de kilometri pe tronsonul Coşlariu - Simeria până la Gurasada, urmând să finalizăm până în 2020 şi restul de kilometri, vorbim Gurasada până la kilometrul 614, deci Coridorul 4 practic va fi modernizat şi se va circula cu viteză, aşa cum am circulat şi pe acest tronson Bucureşti – Constanţa, 160 de kilometri la oră pentru transportul de călători şi 120 de kilometri pentru transportul de marfă”, a precizat ministrul Transporturilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

florin bala
30.04.2019, 13:01:05

pentru parlamentari de-astia se poate si prin slobozia ...

+1 (1 vot)
Ionel Marcu
30.04.2019, 13:13:11

„Ipate, se poate”! Se poate dacă ministrul își anunță vizita cu câteva zile înainte. Cuc ar trebui să urce în tren incognito, cu fes pe cap și barbă, o să vadă că trenul arată jalnic, întârzie 30 minute și se poate merge „cu nașul” .

+3 (3 voturi)
_Turbatu_
30.04.2019, 13:03:50

Am ajuns sa ne bucuram de chestii care sunt normale. Suntem obisnuiti sa fim calcati in picioare si sa nu spunem nimic. Pt ca asa e firesc. Daca totusi ceva e facut ca la carte, ne minunam si urlam de bucurie si creste sufletu' in noi, ce buna e Romania si ce rele sunt toate celelalte tari.

+5 (5 voturi)
Guenther Mann
30.04.2019, 13:07:18

nu a observat cucul ministerial: el se afla in trenul care trebuia sa ajunga cu o zi inainte! Deci avea intarziere de 23:55 ore

+5 (5 voturi)
Voluntat Solis
30.04.2019, 13:26:44

Degeaba modernizeaza vagoane, daca nu modernizeaza liniile de cale ferata. Si apoi, pe moldoveni de exemplu, cu ce ii incalzeste ca vor moderniza linii de cale ferata Bucuresti-Constanta?? Suceava-Bucuresti si Iasi-Bucuresti ar trebui sa fiE PRORITATI NATIONALE. Apoi, Iasi-Timisoara ar trebui modernizata in mod urgent. Eu, moldovean, insa nu mai cred in Romania. Decat sa fiu sarac sub jugul olteano-bucurestean, prefer o Moldova libera, chiar daca saraca la inceput. Si moldovenii platesc impozite, dar in Moldova nu se investeste nimic.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările