Mircea Beuran a fost reţinut de DNA. Medicul ar fi primit o mită de 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a medicului Mircea Beuran, după ce, încă de dimineaţă, procurorii au făcut percheziţii la Spitalul Floreasca şi mai apoi la domiciliul medicului.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila” Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.», anunţă joi seară DNA, după cemedicul Beuran a fost audiat timp de mai multe ore şi după ce la domiciliul său şi la biroul său de la Spitalul Floreasca au avut loc percheziţii.

Întrebat de jurnalişti dacă a luat mită, Beuran a negat categoric.                                           

Conform DNA, în data de 18 decembrie 2018, Beuran, în calităţile menţionate mai sus, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, mai arată DNA.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat la Realitatea PLUS că a fost contactat de o persoană care i-ar fi dat mită lui Mircea Beuran: „O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informaţiile pe care le deţineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupţie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate şi alte persoane din sistemul medical, nu numai el”, a declarat Emanuel Ungureanu, într-o intervenţie telefonică.

 

Pacientă incendiată pe masa de operaţii

La începutul lunii ianuarie în presă au apărut mai multe fotografii din sala de operaţie de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a ars în timpul unei intervenţiii. Fotografiile îl surprind pe medicul Mircea Beuran, cu ceasul pe mână, în echipamentul de pe secţie.
 
„Somitatea Beuran intră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat”, susţinea deputatul Emanuel Ungureanu.
 
O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat. Femeia era pacienta medicului Mircea Beuran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite