Mircea Drăghici s-a prezentat, luni, la DNA. A fost informat că are calitatea de inculpat în dosarul de delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Drăghici FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Mircea Drăghici FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA pentru a fi informat că i-a fost schimbată încadrarea în cea de inculpat, a precizat acesta la ieşirea din instituţie. Drăghici, cercetat pentru delapidare în acest dosar, a acuzat DNA de „poliţie politică”.

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat la DNA, luni dimineaţă, pentru a fi informat că are calitatea de inculpat în dosarul de delapidare.

În replică, Mircea Drăghici acuză DNA de acte de ”poliţie politică” după ce a devenit inculpat în dosarul sifonării banilor de la PSD şi susţine într-o postare pe Facebook că decizia procurorilor anticorupţie ar fi ”o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare”.

”Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca şi în cazul soţiei mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condiţiile în care toţi martorii au dat declaraţii favorabile de la momentul în care am fost numit suspect şi până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliţia politică e vie şi din ce în ce mai puternică. “Civilii din politică trebuie executaţi!”. “Am înţeles, să trăiţi!”, a scris Drăghici pe Facebook.

La începutul lunii aprilie trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub acuzare de DNA pentru utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi delapidare. Potrivit procurorilor, liderul PSD, în calitate de trezorier al partidului, „şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil”.

„În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. Concret, data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018”, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis la acel moment.

DNA a precizat că acest contract avea "un caracter simulat" pentru a-i permite lui Drăghici să folosească banii din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite