Mircea Duşa: „Am aprobat un zbor militar pentru repatrierea românilor morţi în Algeria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat duminică seară, la Antena 3, că a aprobat un zbor militar către Alger pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor doi români care au murit în urma crizei ostaticilor din Algeria.

„Acum câteva minute, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat să fie făcut un zbor cu un avion militar pentru a aduce în ţară corpurile neînsufleţite ale celor doi români. Facem demersuri pentru a obţine aprobările de survol din partea statelor aflate pe acest traseu şi, când vom avea şi confirmarea statulului algerian, vom face zborul pentru repatierea celor doi", a spus ministrul Mircea Duşa, precizând că "în următoarele două ore vor fi perfectate condiţiile acestui zbor".

Duşa a mai spus că luni, la ora 09.00, se va întruni Consiliul de Planificare a Apărării, în cadrul căruia se va discuta despre participarea României în Mali. Consiliul urmează să facă propuneri către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

În cadrul conferinţei de presă susţinute sâmbătă la sediul MAE, premierul Victor Ponta a declarat că CSAT se întruni în 5 februarie, dată la care se va discuta dacă România va participa la misiunea militară UE din Mali.

După întrunirea de joi a Consiliului Afacerilor Externe de la Bruxelles, ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat că va recomanda la Bucureşti să se ia o decizie în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite