Mircea Sandu a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a fost trimis marţi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie sub acuzaţia de luare de mită. Acesta este acuzat că, ajutat de soţia sa, trimisă şi ea în judecată pentru complicitate, ar fi primit 724.000 de lei mită de la o firmă de avocatură pentru ca FRF să încheie cu aceasta mai multe contracte de asistenţă juridică.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 02 octombrie 2009,  Mircea Sandu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice,  una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. 

„Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, se arată în rechizitoriul DNA.

Potrivit sursei citate, în baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

Fostul preşedinte al FRF este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălarea banilor din iunie 2017. Încă de atunci anchetatorii au pus sechestru pe o parte din averea soţilor Sandu, o măsură menţinută de Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite