VIDEO Miting pro-Grindeanu în faţa Palatului Cotroceni. Peste 3.000 de oameni au strigat „DNA fără cucuvea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A doua zi de proteste la Cotroceni Foto INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
A doua zi de proteste la Cotroceni Foto INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Un miting pro-Guvern a avut loc luni în faţa Palatului Cotroceni, unde începând cu ora 15.00 s-au adunat protestatarii. La momentul de vârf, grupul de manifestanţi număra peste 3.000 de oameni, care au cerut preşedintelui Iohannis.

UPDATE 21:35 Manifestanţii care i-au cerut preşedintelui Iohannis, luni seara, să demisioneze au început să plece de la Palatul Cotroceni, însă mulţi dintre ei vor să revină la protest şi în serile următoare, transmite agenţia News.ro.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt aproximativ 300 de persoane care cer demisia preşedintelui, suflă în vuvuzele şi poartă pancarte antiprezidenţiale şi proguvernamentele. ”"Preşedintele nostru este un instigator, de-asta protestez", a spus o doamnă in timp ce pleca spre casă. 

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: "Să mai aducem vecini". Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

Pe pancartele purtate de oameni scria, printre altele, "Iohannis divide et impera", "Dl. Iohannis, respectă votul şi fişa postului!", "Iohannis, nu eşti preşedintele nostru", "Nu români contra români", "Vrem democraţie nu tehnocraţie".

Pentru a face faţă frigului, manifestanţii şi-au cumpărat băuturi calde. "Sunt de azi aici. Protestez ca să-mi apăr votul", a spus o doamnă cu o cafea caldă în mână. Un bărbat de 50 de ani a acuzat dureri de spate şi a solicitat ambulanţa.

La ora 21.00 a mai ramas un grup de cateva sute de oameni in fata porţilor palatului.

Protestatarii, majoritatea în vârstă, s-au adunat în grupuri şi dezbat pe marginea manifestaţiilor de la Piaţa Victoriei. "Aţi văzut ce dotaţi sunt?", discută un grup de bărbaţi referitor la recuzita protestatarilor din piaţa Guvernului. "Cineva ii plăteşte, să ştiţi", a replicat un altul.

UPDATE 21:10 Numărul manifestanţilor a început să scadă, la această oră fiind ăn stradă circa 2.000 de oameni.

UPDATE 19:32 Circa 3.000 de oameni manifestează pentru a doua zi consecutiv la intrarea oficială a Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui pe care îl acuză de tensionarea situaţiei politice din ţară.

Protestatarii scandează "PSD, PSD", "Ghinion, am ieşit si noi", ”Susţinem guvernul Grindeanu", "Jos labele de pe guvernul meu". Câteva lasere sunt agitate pe porţile Palatului Cotroceni şi se strigă "Respectaţi votul românilor", relatează News.ro

Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie " Iohannis, dă-ne ţara înapoi! ", "UNEŞTE ce e dezbinat", "DNA fără cucuvea",  "Voi sunteţi 100.000. Noi, milioane"

Protestatarii, majoritatea în vârstă, s-au adunat în grupuri şi dezbat pe marginea manifestaţiilor de la Piaţa Victoriei. "Aţi văzut ce dotaţi sunt?", discută un grup de bărbaţi referitor la recuzita protestatarilor din piaţa Guvernului. "Cineva ii plăteşte, să ştiţi", a replicat un altul.

UPDATE 19:09 Numărul manifestanţilor a ajuns la 1.200. Vremea la Bucureşti este friguroasă, la ora 19.00 temperatura fiind de 1 grad Celsius.

UPDATE 18:40 Mai mult de 500 de persoane protestează zgomotos, cu vuvuzele, fluiere, în faţa Palatului Cotroceni. Circulaţia este închisă pe bulevardele Gh. Marinescu şi Eroii Sanitari, informează News.ro

Ei sunt nemulţumiţi de comportamentul preşedintelui Iohannis de la începutul protestelor antiguvernamentale. De asemenea, este contestată şi Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al DNA. Unul dintre manifestanţi a venit cu un pui de cucuvea, referire la o adresă de mail pe care ar fi folosit-o Kövesi.

Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie " Iohannis, dă-ne ţara înapoi! ", "UNEŞTE ce e dezbinat", "DNA fără cucuvea". Cei mai mulţi dintre ei cer demisia preşedintelui.

Sunt nemulţumiţi ca preşedintele Iohannis "e un dezbinator", după cum declară mai mulţi protestatari. "Ne-am săturat de acest preşedinte care stie doar să dezbine", a spus o doamnă.

La Piteşti, la mitingul anunţat pentru susţinerea guvernului Grindeanu nu a venit niciun protestatar.

UPDATE 18:01 Peste 400 de oameni continuă să manifesteze la Palatul Cotroceni. Protestatarii cer demisia preşedintelui Iohannis şi strigă „DNA fără cucuvea“.

UPDATE 17:45 Miting, la Râmnicu Sărat, pentru susţinerea Guvernului Grindeanu

Un grup de câteva zeci de persoane s-a strâns, în piaţa din faţa Primăriei Râmnicu Sărat, la un miting de susţinere a Guvernului Grindeanu. De asemenea, râmnicenii au protestat faţă de preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră vinovat de haosul din ţară.

UPDATE 17.30 Numărul manifestanţilor din faţa Palatului Cotroceni care solicită demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ajuns la 400, potrivit News.ro.

Protestatarii afişează pancarte cu mesaje precum: "Iohannis, trădător de ţară", "Iohannis, dictator, piroman".

Aceasta e cea de-a doua zi de protest, manifestanţii huiduie şi scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând demisia şefului statului. Oamenii afişează pancarte cu mesaje precum: "Iohannis, trădător de ţară", "Iohannis, dictator, piroman".

Duminică, 1.000 de persoane, majoritatea persoane în vârstă, au protestat în faţa Palatului Cotroceni, în semn de susţinere a guvernului Grindeanu.

Protestatarii s-au retras în jurul orei 20.00 de la protestul de ieri.

„Jos Iohannis“, „Ăsta-i începutul, o să cadă cucul“, „Sorin, nu uita, ţara e de partea ta“ au fost doar câteva dintre lozincile scandate de aceştia. De asemenea, protestatarii au fost înarmaţi cu pancarte pe care au scris mesaje precum „Iohannis şi Nicuşor, trădătorii de popor", "Jos Kovesi" şi „Bucureşteni, veniţi la Cotroceni“.

Incident la mitingul pro-Guvern de duminică

Mitingul de duminică nu a fost însă lipsit de incidente. Un tânăr a aruncat cu zăpadă spre grupul de pensionari de la Cotroceni şi a intrat în altercaţie cu manifestanţii.

Bărbatul a fost luat de jandarmi pentru că „a instigat şi a dat cu bulgări în cei care protestează”.

Unii dintre manifestanţi spun că cei care protestează în Piaţa Victoriei sunt manipulaţi, iar alţii reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din faţa sediului Guvernului este spaţiu larg de desfăşurare.
 
Oamenii spun că au venit la protest în urma mesajelor de mobilizare de pe reţelele sociale.

protest cotroceni foto florin ghioca
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite