Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Mitinguri de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea, anunţate în Bucureşti şi în alte şapte mari oraşe

12
21 Sep 2016 20:36:52
Autor: News.ro
Oprea susţine că votul dat în Senat, care blochează anchetarea morţii poliţistului Bogdan Gigină, nu-l face imun în faţa Justiţiei FOTO Mediafax
Oprea susţine că votul dat în Senat, care blochează anchetarea morţii poliţistului Bogdan Gigină, nu-l face imun în faţa Justiţiei FOTO Mediafax

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Mitingurile de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea, anunţate pentru joi între orele 18 şi 21, au fost 
iniţiate pe Facebook.
 
"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentala a democraţiei", au scris iniţiatorii protestelor pe reţeaua de socializare.
 
Unde ar urma să aibă loc mitingurile:
 
  • la Bucureşti, în faţa Senatului
  • la Timişoara, în Piaţa Operei
  • la Braşov, în faţa Prefecturii
  • la Constanţa, în Parcul Primăriei
  • la Cluj, în Piaţa Unirii
  • la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul
  • la Iaşi, în Piaţa Unirii
  • la Galaţi, în parcul din faţa fostului cinematograf Ţiglina.
 
„Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său. Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraţilor, nu sunteţi. Nici dumnezei şi nici invincibili", mai scriu iniţiatorii mişcării de protest, pe pagina intitulată "Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!".
 
Solicitarea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii, 45 ”pentru” şi şase abţineri.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, marţi, că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Internelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

D D
21.09.2016, 20:51:20

@Redactia Adevarul Ar trebui sa faceti un articol in care sa explicati LA CE A FOLOSIT PANA ACUM IMUNITATEA PARLAMENTARA. Nu a ajutat sub nici o forma vreun parlamentar impotriva vreunui abuz. Imunitatea parlamentara, in forma ei actuala ESTE UN ABUZ COMPLET SI CONTINUU in care parlamentarii se pot ascunde de lege, pot omora, fura, pot face ORICE fara sa fie trasi la raspundere.

+3 (5 voturi)
Stan Toma
21.09.2016, 21:18:21

Adica se doreste o lege care sa spuna parlamentului cum sa voteze? Sau poate sa se modifice Constituria si sa se ia dreptul parlamentarilor de a supune la vot aceste cereri ale DNA ?

-6 (6 voturi)
ro-lari
21.09.2016, 21:18:31

A discerne doare? Amanipula e simplu si eficient. Justitia va clarifica. Voleibalista - o mama este impiedicata sa afle adevarul - asa se face justitia in Romania. Ori justitie inseamna: - gropile - responsabilitatile constructorilor - politistii - pregatirea lor pofesionala, sportiva etc. - procedurile legale de a avea suita - cine a comandat un echipaj si daca s-a respectat sau nu legea - ce misiune avea Oprea, avea legaldreptul, a comandat el viteza etc. si alte aspecte - DOAR DUPA O COMPLETA analiza se pot trage concluziile. Parlamentul nu poate impiedica aceste investigatii - dar procurorii, voleibalista nu au probe si vor simplist si manipulator sa condamne sub impulsul emotiilor - un fel de santaj ca in evul mediu. Eu nu sunt convins ca se procedeaza corect. Oprea nu mi-a placut dar ... constiinta zice - dati-i cezarului ce i se cuvine si nu ce vor unii, fie ei multi, presedinte, voleibalista, abrutis sau mama. Dreptatea e una !

-3 (7 voturi)
Stan Toma
21.09.2016, 21:42:38

Trebuie sa recunosc ca asta este si parerea mea .

-4 (4 voturi)
Aurel Paun
21.09.2016, 21:36:31

Iesiti fratilor in strada si "zdrobiti aceasta oranduiala cruda si nedreapta" in care niste scarbe de politruci parlamentari ne calca in picioare, ca ei sa se ridice deasupra legii.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările