Moartea învăluită în mister a unei românce în Belgia. Soţul i-a ucis tatăl adoptiv, bănuit că a abuzat-o sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stiridiaspora.ro
FOTO stiridiaspora.ro

Draga, o tânără româncă adoptată de un belgian, s-a sinucis în anul 2019 din cauza abuzurilor sexuale suferite din partea acestuia. Soţul româncei, fostă gardă de corp pentru familia regală din Belgia, i-a ucis tatăl adoptiv ca să răzbune moartea partenerei sale.

Procesul unui bărbat în vârstă de 48 de ani, Peter Willems, acuzat de omor, va începe pe 2 mai în localitatea belgiană Leuven. Fostă gardă de corp a familiei regale din Belgia, bărbatul este judecat pentru uciderea socrului său, Erik Van Puymbroeck, în vârstă de 64 de ani. 

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost ucis acum aproape doi ani pe aleea din faţa casei sale, situată în provincia Brabantul Flamand din Belgia.

Anchetatorii susţin că Peter Willems l-a vizitat acasă pe fostul socru, Erik Van Puymbroeck, „pentru a-i da o lecţie omului”. Belgianul de 64 de ani avea o fiică româncă adoptată, Draga Van Puymbroeck, care a fost partenera lui Willems până când aceasta s-a sinucis în octombrie 2019. 

„Acest lucru a provocat probleme în relaţia dintre Willems şi socrul său. Infracţiunile sexuale pe care Van Puymbroeck le-a comis asupra fiicei sale românce adoptate ar fi fost motivul crimei”, spun reprezentanţii poliţiei belgiene. Willems a susţinut întotdeauna că nu-l voia pe Van Puymbroeck mort, „dar situaţia ar fi scăpat de sub control”.

În aşteptarea procesului, Peter Willems a fost plasat în arestul la domiciliu cu o brăţară la gleznă. Bărbatul a lucrat timp de 20 de ani pentru poliţia din Belgia şi alţi câţiva ani ca bodyguard pentru familia regală. 

De la o viaţă în slujba legii la cea de criminal

Eric Van Puymbrouck a fost găsit mort pe 13 mai 2020 de către un vecin pe aleea casei sale. Autopsia a scos la iveală faptul că moartea victimei fusese violentă, în urma unei răni provocate în zona gâtului. Ancheta a trenat luni de zile. Abia pe 14 august 2020, poliţia belgiană a efectuat trei percheziţii domiciliare la adrese din Tienen şi Sint-Truiden, unde locuia Peter Willems.

Acesta a fost arestat în aceeaşi zi la Sint-Truiden şi adus în faţa unui judecător de instrucţie pe 16 august, fiind arestat sub suspiciunea de crimă. Presa din Belgia a speculat că circumstanţele în care şi-a pierdut viaţa românca nu au fost pe deplin elucidate nici până astăzi, iar procurorul de caz a refuzat să spună dacă va fi redeschisă ancheta cu privire la moartea ei.

Peter Willems era cunoscut în Tienen. În 2017 a deschis un restaurant în oraş cu o fostă iubită, Ingrid H., după ce a pus capăt unei cariere în poliţie de 20 de ani. După falimentul restaurantului său şi ruperea relaţiei cu Ingrid H., a început o relaţie cu românca adoptată de Erik Van Puymbroeck.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

La un pas de crimă pentru o trădare în amor. Daune record acordate de judecători pentru suferinţa victimei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite