Modificări de tactică în privinţa ordonanţelor de urgenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt deja suficiente indicii că guvernul Grindeanu o va da la întors şi că nu va mai promova pe sub masă, prin ordonanţe de urgenţă, modificările la Coduri penale. Opoziţia publică e prea serioasă, iar încercarea de minimalizare a ei a eşuat lamentabil.

Şeful PSD şi marele paznic politic al guvernului, dl. Liviu Dragnea, tot ezită, tot se face că nu ştie despre ce este vorba, că a fost plecat în străinătate când s-a pus problema adoptării lor. Baronul de Teleorman se străduieşte să joace rolul inocentului, merge până acolo încât pozează în concurent serios al lui Agamiţă Dandanache. Aceasta în vreme ce ministrul Justiţiei, dl. Florian Iordache, are, pesemne, nevoie, după eforturile depuse la dezbaterile eşuate de ieri, dezbateri în care a comis nenumărate gafe, de un time-out. Mult mai corectă şi mai de bun simţ ar fi fost însă, din partea insului respectiv formularea unei cereri de eliberare din funcţie, dar de unde corectitudine, decenţă şi bun simţ la un cineva cu deloc onorantul trecut parlamentar al domnului Iordache. Intrat în istorie ca principal autor a ceea a primit numele de marţea neagră.

Asta nu înseamnă însă nicidecum că Executivul condus de Sorin Grindeanu nu va îndeplini ordinul lui Liviu Dragnea. Nu cred că pentru aceasta îşi va asuma răspunderea în Parlament, ci va profita de copleşitoarea majoritate deţinută acolo şi va trece în acest chip, aparent democratic, modificările izbăvitoare. Care vor înnălbi mulţi infractori cu tentacule prin partide. Cu sau voia noastră, primul pe listă acelaşi Liviu Dragnea.

Chiar dacă va deveni realitate, modificarea tacticii guvernamentale nu va însemna însă că nu se va încerca pe mai departe slăbirea încrederea populaţiei în justiţie şi în instrumentele de care se serveşte ea. Se vor intensifica mai mult ca sigur operaţiunile de decredibilizare a DNA. Se va face în acest scop pe mai departe apel la organismele de dezinformare, cu mulţi ocrotitori prin CNA. Am în vedere posturile România tv, Antena 3 şi b1tv.

Sarcini în acest sens a primit şi TVR, iar ele sunt executate îndeosebi prin emisiunea unui nătâng cu numele de Ionuţ Cristache. Emisiune ce continuă să îl aibă invitat de seamă, permanent, pe penalul Mădălin Voicu. Un clovn primejdios (cât de penibil a fost individul respectiv aseară şi cât de scandalos duetul făcut cu alt personaj de acelaşi calibru cu numele de Nicolicea), numit secretar de Stat în Ministerul Culturii. Unde e echidistanţa şi neimplicarea politică cerută expres de lege, doamnă Irina Radu?

Va scrie în continuare zeci de editoriale despre binomul SRI-DNA, cancerul presei româneşti cu numele de Ion Cristoiu.

Scopul acestor demersuri fiind acela de a le insufla cât mai multor cetăţeni convingerea că lupta împotriva corupţiei este numai şi numai un pretext prin intermediul căruia a fost intensificată supravegherea.

O operaţiune prin care România a devenit, vezi Doamne!, un stat poliţienesc, securist în toată legea.

Se vor obţine în acest sens întăriri şi din partea fostului preşedinte Traian Băsescu care, la rându-i fiind prins cu ocaua mică, joacă rolul hoţului care strigă hoţii. Asta deşi în partidul de uz personal creat de el un loc de frunte este deţinut de auto-demascatul fost (?) ofiţer acoperit Robert Turcescu.

ACTUALIZARE. Informaţii de ultimă oră spun că, totuşi, mâine Guvernul va opera modificări la Coduri şi doar Legea aministiei va fi trecută prin Parlament. Vom trăi şi vom vedea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite