Modificări în trafic: Poliţia testează o aplicaţie care arată dacă maşina are RCA sau nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia rutiera gorj

Poliţia Română încearcă o aplicaţie de mobil prin care are posibilitatea de a fotografia şi filma numerele de înmatriculare şi poate afla, în câteva secunde, conectându-se la baza de date AIDA cu poliţele RCA, dacă o maşină este asigurată sau nu, a comunicat luni Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asiguratorilor Auto (BAAR). Se apreciază că utilizarea aplicaţiei va deveni operaţională în acest an.

Aplicaţia a fost creată de către Biroul Asiguratorilor Auto (BAAR) şi pusă la dispoziţie spre testare Poliţiei Române, a afirmat luni în cadrul FIAR 2022, Mădălin Roşu. 

Poliţia a încercat deja aplicaţia din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare.

Preşedintele BAAR a oferit amănunte despre etapa testării acestei aplicaţii de către Poliţia Română, la cererea HotNews.ro

„Aplicaţia a fost deja testată din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare. În câteva fracţiuni de secundă aplicaţia interoghează baza de date AIDA şi întoarce răspunsul dacă maşina este e asigurată sau nu. 

Apoi poliţistul poate lua decizia să oprească maşina şi să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care maşina are asigurare, dar e făcută pe seria de şasiu - e în vederea înmatriculării - şi atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează şasiul. Se va rezolva în timp şi acest aspect. 

Se lucrează în prezent şi la capacitatea de a filma a aplicaţiei. În momentul de faţă aplicaţia permite căutarea doar după fotografie. Acum se lucrează la testarea unei variante video, adică în timp ce poliţistul circulă cu maşina şi filmează, aplicaţia vede numărul şi semnalează dacă e asigurată sau nu.”, a comunicat luni pentru HotNews.ro Mădălin Roşu, preşedintele BAAR. 

Preşedintele BAAR a mai adăugat că aplicaţia în sine este interconectată cu baza de date AIDA şi va fi disponibilă exclusiv pentru Poliţie. 

„Aplicaţia va fi pusă pe aparate speciale, securizate ale Poliţiei, deci nu va fi la liber pentru toată lumea. Vom încerca să ducem aplicaţia mai departe, poate reusim să o integrăm cu camerele de CNAIR, să interconectăm cu sistemele radar. 

Partea de fotografie funcţionează şi a şi fost testată de câteva misiuni ale unor echipaje de Poliţie în ţară. La partea video încă se lucrează. Anul acesta estimăm că se va da drumul la aplicaţie”, a mai adăugat preşedintele BAAR. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite