Moment istoric: A fost oprită investiţia de 20 de milioane de euro în telegondola lui Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai Sectorului 2 nu au aprobat în şedinţa de luni a Consiliul Local Sector 2 celebra investiţie într-o telegondolă care urma să traverseze partea de nord a Capitalei.

Conform proiectului iniţial, lansat acum şase ani, telegondola urma să traverseze Bucureştiul de la hipermarketul Cora din Pantelimon şi urma să ajungă până la Piaţa Presei. Costurile investiţiei se ridicau la peste 20 de milioane de euro, iar banii urmau să vină de la bugetul primăriei de sector.

Din aceşti bani, Primăria sectorului 2 a plătit până acum 634.000 de lei, în jur de 150.000 de euro, pentru servicii de consultanţă la întocmirea planului urbanistic zonal aferent telegondolei. Fostul primar, Necolai Onţanu spunea că prin acest proiect dorea să împuşte doi iepuri dintr-un foc: să rezolve şi problema traficului supra-aglomerat, dar şi să-i atragă pe turişti.

A căzut şi un punct de informare de 60.000 de euro

În şedinţa de luni a Consiliului Locale Sector 2, la proiectul privind planul de dezvoltare a acestui sector al Capitalei, nu au fost aprobate doua investiţii. “A fost retras proiectul telegondolei de 20 de milioane de euro din proiectul de hotărâre privind investiţiile din sector.

Totodată, s-a renunţat şi la o investiţie de 60.000 de euro într-un punct de informare din primarie”, ne-a transmis Ion Chiricuţă, consilier local din partea USR. Acesta susţine că formaţiunea pe care o reprezintă a iniţiat amendamentele care au dus la retragerea investiţiilor. Printe motivele care au dus la aceste decizii, lipsa banilor şi lipsa de beneficii care ar fi fost aduse de fantezista telegondolă şi de punctul de informare.

Telegondola urma să plece de la nivelul solului şi să circule la o înălţime de aproximativ 50 de metri. În cel mai înalt punct ajungea la înălţimea de 85 metri. Viteza de deplasare era de cinci metri pe secundă, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine ar fi fost de 1.500 de persoane pe oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite