Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Moment special de Ziua Naţională. Cine sunt voluntarii care au defilat cu măşti cu mustaţă şi uniforme din Primul Război Mondial

7
1 Dec 2021 15:31:18
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară, care face parte din cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, fiind prima organizaţie de profil înscrisă oficial, le-a oferit spectatorilor un moment special de Ziua Naţională a României.

În fiecare an, voluntarii din cadrul Asociaţiei iau parte la parada militară a Armatei Române.

Membrii acestei asociaţii au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măşti de protecţie împotriva Covid-19 „cu mustaţă”, dar şi uniforme ale Armatei Române din perioada Primului Război Mondial.

Potrivit informaţiilor furnizate de ATM, această asociaţie a fost decorată: de către Preşedintele României cu Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”; de către Casa Regală a României cu Medalia Regală pentru Loialitate; de către Şeful Statului Major al Apărării cu Emblema de Onoare; de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu Medalia Omagială „Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri 1918-2018. 

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate, după 7 regulamente diferite, aşa încât evoluţiie sale să constituie o reprezentare fidelă a istoriei militare.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Decebal Burebista
1.12.2021, 16:33:03

au uitat scutecele...pt o reprezentare şi mai "fidelă"....

-3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
1.12.2021, 16:46:14

Comentariu considerat abuziv.

marinescu nick
1.12.2021, 17:00:26

Astia alde Sosoaca si AUR,iubitori si admiratori ai lui Putin si Stalin,sunt leprele de care Romania,daca vrea sa evolueze,trebuie sa scape urgent si definitiv. Niste mizerii umane care manjesc tot ce ating. De unde curaj la ei?????

+2 (2 voturi)
Nirolf
1.12.2021, 17:21:02

*** Acest text imi aminteste de bunicul meu . A venit din razboi cu mai multe decoratii si cu tot atatea schije ce nu au fost indepartate in urma operatiilor . A trait pana la 82 de ani si a fost multa vreme primar in localitate .

+1 (1 vot)
uicanelu
1.12.2021, 17:37:03

O Idee minunata,

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările