„Curtea apreciază că elemente compensatorii luate de Înalta Curte par suficiente, astfel încât procedura a fost corectă în general”, se arată în decizia CEDO de joi, 2 decembrie.
Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în anul 2015 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.
Fostul ministru PD-L a reclamat, printr-o scrisoare publicată pe blogul personal în anul 2015, că a fost condamnată „dintr-o gravă eroare judiciară”, după primele 2 săptămâni petrecute în închisoare.
„În ceea ce priveşte celelalte plângeri formulate de reclamant în temeiul diferitelor articole din Convenţie, Curtea constată, având în vedere toate informaţiile aflate în posesia sa, (...) că aceste plângeri fie nu îndeplinesc criteriile de admisibilitate prevăzute la articolele 34 şi 35 din Convenţie sau nu dezvăluie nicio aparenţă a încălcării drepturilor şi libertăţilor consacrate în Convenţie”, mai arată decizia CEDO.
Iacob-Ridzi a ieşit din închisoare în anul 2017, după ce a ispăşit 2 ani şi 8 luni din pedeapsa dictată de ÎCCJ.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
10 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Adica asta chiar a furat nu a executat-o Binomu' ...
CEDO nu judecă sentințele,nici nu s-ar putea așa ceva fiindcă ar însemna că devine un organism transnațional,,curtea judecă respectarea procedurilor și drepturilor omului în cadrul unui proces !
"Reclamanta A AVUT PARTE de un proces echitabil." Ce parte a avut ?
Pune și matale mâna pe o gramatică ceva și O SĂ AI PARTE de un răspuns !
Comentariu considerat abuziv.
Vezi toate comentariile (10)