Monica Macovei vrea dezbatere serioasă despre Roşia Montană. TU CINE CREZI CĂ TREBUIE SĂ O ORGANIZEZE?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Macovei, eurodeputat PDL, a scris pe blogul personal că este necesară o dezbatere serioasă despre proiectul Roşia Montană, dezbatere care să fie concentrată pe costuri, impact asupra mediului şi asupra patrimoniului naţional.

În timpul dezbaterii procedurile în care este implicată RMGC trebuie să fie oprite pe timpul discuţiilor,  susţine eurodeputatul.


Fostul ministru  al Justiţiei afirmă, pe blog, că devine tot mai imperios necesară o dezbatere publică serioasă despre proiectul Roşia Montană.

Ea consideră că "orice procedură în care este angajată Roşia Montană Gold Corporation trebuie să se oprească până la finalizarea acestor dezbateri".


"În opinia mea, dezbaterea ar trebui să se concentreze pe: 1. analiza costurilor protejării sănătăţii şi a mediului dacă s-ar folosi cianurile. Un exemplu la care ar trebui să ne uităm cu atenţie este cazul Yellowknife din Canada, unde Guvernul cheltuie anual aproximativ 1,2 miliarde de dolari canadieni pentru menţinerea solului îngheţat după ce s-au folosit cianuri; 2. analiza documentelor acestei afaceri, în prezent în mare parte secrete; 3. analiză costuri-beneficii (aur şi alte metale, locuri de muncă, dezvoltare regiune, etc); 4. însemnătatea pentru patrimoniul naţional", scrie Macovei.


Declaraţiile vin după ce joi preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană "trebuie făcut", pentru că România are nevoie de acesta, "dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor". La scurt timp, premierul Boc a spus că nu e fan al proiectului şi că prevederile contractului, nefavorabile statului român, ar trebui "revăzute".


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite