Musafir nepoftit la Palatul Victoria, în timpul discursului lui Teodorovici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Un gândac urât mirositor s-a plimbat fără niciun fel de probleme pe steagul României în timp ce ministrul Finanţelor anunţa care sunt etapele de parcurs privind înfiinţarea Fondurilor Suverane de Investiţii.

În timpul discursului ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, pe steagul din spatele lui se plimba nestingherită o ploşniţă a cerealelor, numită popular gândacul urât mirositor.

Gângania nu a părut deranjată nici de rumoarea din sală şi nici de reflectoarele camerelor de luat vederi, continuându-şi drumul spre un loc unde să poată hiberna.

Încidentul a avut lor chiar în timp ce ministrul Finanţelor anunţa că Guvernul a adoptat ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei.

Principalele afirmaţii ale ministrului de Finanţe despre FSDI:

Scopul Fondului nu e privatizarea companiilor.

Fondul va fi activ la participări în PPP şi va ajuta la finanţarea start-up-urilor, creşterea competitivităţii companiilor, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea capitalui uman, etc.

Vor fi respectate prevederile OUG 109 privind guvernanţa corporativă a companiilor.

Se vor putea vinde prin listare peste 51% din capitalul firmelor, fără limită superioară căci aceasta este practica în cazul altopr fonduri şi pentru a demonstra autorităţilor UE că nu există limite bicrocratice puse de stat.

Care sunt companiile ce vor intra în Fond se va stabili săptămâna viitoare.

Statul avea doar doi reprezentanţi din cei 9 în conducerea Fondului Suveran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite