Născut să fie Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Crăciun lucrează ca educator pentru copiii fără adăpost
Andrei Crăciun lucrează ca educator pentru copiii fără adăpost

Andrei Crăciun este un tânăr de 24 de ani care a crescut la orfelinat. El este convins că a venit pe lume sub o stea norocoasă şi nu poartă degeaba numele apostolului Andrei şi în special pe cel al sărbătorii de Crăciun.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov

„După sărbătoarea de Sfântul Andrei, Crăciunul este o zi deosebită, plină de veselie, bucurie şi mângâiere, în care toţi dragi trebuie să-ţi fie alături. Numele de Crăciun mă onorează. În aceste zile, sărbătoarea îmi dă şansa să le împărtăşesc tuturor ceea ce simt şi să sper la un trai mai bun", mărturiseşte el.

Tânărul a fost abandonat la Casa de Copii la vârsta de trei ani. De mamă nu ştie nimic, iar pe tatăl său l-a cunoscut la 18 ani, când a venit să-l vadă la Centrul de Plasament. Andrei a absolvit Istoria şi acum studiază Psihologia la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Pentru că a vrut să aibă grijă de copiii sărmani, s-a angajat ca educator la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii şi face voluntariat la Centrul de plasament Micul Rotterdam. Aici îi învaţă pe copii să cânte, să danseze, să spună poezii, pregăteşte serbări şi spectacole, îi ajută la teme. „Vreau ca ei să nu simtă că nu au o familie. Este menirea mea să le fac viaţa mai frumoasă. Eu cu ei trăiesc a doua copilărie, mai frumoasă", spune tânărul.

Marea dorinţă a lui Andrei este să aibă o familie, de care nu a avut parte până acum. „Am un singur vis:
să-mi întemeiez o familie. Nu am avut norocul să ştiu ce înseamnă «acasă», dar îmi doresc să am şansa să întemeiez una, alături de logodnica mea, Marinela. Voi face tot posibilul ca familia mea să fie fericită", afirmă Andrei.

Viitoarea soţie şi-a ales-o tot din Casa de Copii, cei doi urmând să-şi unească destinele în februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite