Năstase, atac la Iohannis după ce Gelu Voican a fost agresat: Asta e ţara în care obiectivul preşedintelui e distrugerea unui partid ales democratic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a reacţionat pe blogul personal sâmbătă, după ce directorul general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu, a fost scos de jandarmi plin de sânge din mulţimea adunată în Piaţa Universităţii pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţie.

Năstase susţine că incidentul arată „România normală“ în care jandarmii permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Sâmbătă, Poliţia Capitalei a anunţat că agresorul a fost identificat şi că va fi audiat. 

„Nimic nu este mai puţin sigur că trecutul – ne învaţă Orwell. Istoria Revoluţiei din 1989 este un bun exemplu. Ca şi „revoluţia – lovitură de stat” din 23 august 1944, de altfel.

Cea din 1989 a fost, în opinia mea, rezultatul unui amestec de scenarii, interne şi externe, dar şi al unor nemulţumiri reale ale populaţiei, într-un context geopolitic determinat de înţelegerile sovieto-americane şi de întâlnirea de la Malta. Sigur, în anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revoluţionari (cu interesele lor) şi unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revoluţie. Iată, spre exemplu, în statutele succesive ale PSD se menţiona că, alături de social-democraţie, Revoluţia este un element de inspiraţie al partidului. Între timp, unii au devenit „progresişti”, alţii s-au ruşinat cu Revoluţia (ar fi vrut să ne tragem din Revoluţia americană). Alţii au crezut că a fost o lovitură de stat.

Astăzi, diverşi copii, adolescenţi, tineri – care nu erau născuţi în 1989 – ne explică ce s-a întâmplat atunci. Pe baza informaţiilor distribuite de diverse ONG-uri cu „democracy” în coadă.

Revoluţia română nu mai poate fi şi nu mai este apărată de cei care au participat la ea. Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timişoara, în Piaţa Universităţii, el reprezintă acum Revoluţia, iar jandarmii, sub noua conducere, permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Cei care cunosc istoria interbelică ştiu cum s-a trecut de la violenţă verbală la violenţă fizică.

Aceasta pare a fi „România normală” – o tară în care obiectivul principal al preşedintelui său este distrugerea unui partid ales democratic.

PS Tot Orwell ne explică cum se poate ajunge de la revoluţie la dictatură!“, a fost mesajul scris de Adrian Năstase pe blogul personal

Te-ar putea interesa şi:

Reacţia lui Ion Iliescu după ce Gelu Voican Voiculescu a plecat plin de sânge din Piaţa Universităţii: Reconcilierea nu e posibilă

Bărbatul suspectat că l-ar fi lovit pe Gelu Voican Voiculescu. Momentul în care îi dă cu o cârjă în cap VIDEO 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite