Neastâmpărata doamnă Lucica

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate că prim-ministrul Dacian Cioloş nu a fost chiar foarte inspirat în clipa în care a numit postul de televiziune şi dezinformare Antena 3, mocirlă.

Când spun aceasta nu iau neapărat în calcul regulile de bunăcuviinţă care edictează că nu e deloc frumos să îţi bârfeşti gazda, cu atât mai mult să o faci în văzul şi auzul unei lumi întregi.

Nu cred nici că GDS a procedat corect nepermiţându-le ziariştilor, reali sau contrafăcuţi, ai Televiziunii puşcăriaşului Dan Voiculescu să asiste la dezbaterea de marţi, de la sediul său. Ţipetele disperate ale mereu ieşitei din ţâţâni Andreea Pora i-au făcut mai mult rău decât bine respectivului ONG.

Când spun că dl. Cioloş a greşit, am în vedere că unui înalt demnitar nu îi este îngăduit, aşa cum o poate face orice om  obişnuit, să spună cu voce tare tot ceea ce gândeşte.

Dincolo de cât de pervers îi e patronul şi cât de fără coloană vertebrală ziariştii, Antena 3 funcţionează în România cu toate avizele cerute de lege. Are blagoslovenia CNA. Că CNA-ul respectiv are şi el multe hibe, că e profund politizat, că e stângist, că musteşte de oameni de slabă calitate şi de propagandişti, de frustraţi şi de sinecurişti cu totul altă poveste. Una care nu le face indivizilor de acum nicidecum cinste, un fapt care, la urma urmei, nu e exclusiv problema lor.

Iată însă că în mijlocul controversei se aude ţipător şi glasul unei inse care vreo 26 de ani încoace ocupă spaţiul public românesc, încercând, chiar reuşindu-i să pozeze în mare anticomunistă. Asta după ce, înainte de 22 decembrie 1989, a fost secretară de partid la Scânteia tineretului şi realizatoare de ode la adresa lui Nicolae Ceauşescu difuzate de TVR în ciclul Omagiul ţării - conducătorului iubit.

Din 1991 încoace, doamna Lucia Hossu-Longin se tot străduieşte să îşi construiască o falsă imagine de disidentă. A chiar fost o vreme în care d-na Lucia Hossu- Longin a lăsat impresia că a devenit un om de bună credinţă. Şi-a făcut un bun renume, a fost primită în cercuri respectabile, a păcălit-o pe Monica Lovinescu, chiar a fost omagiată, de mult prea multe ori, pentru Memorialul durerii.

Numai că în anii din urmă masca de onorabilitate a căzut. Iar doamna Hossu a apărut sub adevăratul ei chip. Drept o persoană orientată, care simte de unde bate vântul şi în ce colţişor anume este mai profitabil să te plasezi.

Urmarea imediată. Multe uşi i-au fost închise cetăţenei respective. Nu însă şi uşa TVR.

Cu toate că şi astăzi face, de fapt cel mai adesea remontează emisiuni pe la Televiziunea publică din România, încasând pentru asta bani frumosi, unde mai pui că mai are şi maşină la scară plătită de falimentara instituţie din Calea Dorobanţi nr. 191, Lucia Hossu-Longin este un binecunoscut om de casă şi o apărătoare ferventă a Antenei 3. Pe care a cutezat să o compare acum vreo doi-trei ani cu Europa liberă, în dispreţul realităţii că Antena 3 este proprietatea familiei unui securisto-comunist devotat socialismului dinastic din România. Iar Europa Liberă a fost dintotdeauna un post profund anticomunist.

Miercuri, versatila, neastâmpărata doamnă Lucica a trimis o scrisoare de susţinere Televiziunii voiculesciene. Citită cu înclinăciune de Alessandra Stoicescu.

Doamna Longin (Lonjin, cum a pronunţat înclinata doamnă Stoicescu) l-a luat la refec pe dl. Dacian Cioloş, fără să spună un singur cuvânt despre valul de invective pe care maidanezii Gâdea, Badea, Grecu, Radu Tudor, Ursu le-au revărsat asupra premierului după plecarea acestuia din studio. Respectivii probându-şi încă o dată totala lipsă de caracter, iar doamna Hossu crasul partizanat şi defectivitatea definitorie de adevăr.

Cum deşi pensionară, doamna Lucia Hossu-Longin este prezentată şi astăzi drept una dintre mândriile Televiziunii publice din România (pentru unii e chiar un model, o sfântă), un vârf de lance şi o mostră de profesionalism, tare aş vrea să ştiu care este părerea preşedintelui-director general a instituţiei, d-na Irina Radu, despre ceea ce stă scris în mesajul sus-menţionat.

Cu atât mai mult cu cât în ultimul an, anul în care la cârma instituţiei din Calea Dorobanţi se află Irina Radu, a sporit numărul celor care anterior au lucrat în trustul lui Voiculescu ce mişună astăzi prin TVR. Inclusiv doamna Irina Radu a fost o vreme la trustul Intact niscaiva director, iar pe urmă, o scurtă perioadă, reprezentanta PC (pe vremea aceea controlat încă de Voiculescu) în CA al SRTV.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite