Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Nelu Tătaru: Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava are peste 120 de pacienţi, dintre care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere accentuată

3
25 Mar 2020 22:40:11
Autor: News.ro
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că DSP a avut o atitudine delăsătoare în acest caz. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că DSP a avut o atitudine delăsătoare în acest caz. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru susţine că în prezent sunt 120 de pacienţi internaţi la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Suceava, cinci dintre aceştia respirând cu ajutorul aparatelor. El afirmă că au fost mai multe motive pentru care s-a ajuns la acest lucru, între care „un management defectuos al crizei". „A fost o atitudine a DSP delăsătoare", spune el.

Nelu Tătaru a afirmat, miercuri seară, într-o intervenţie la Digi 24, că focarul de la spitalul din Suceava a decimat personalul medical din această unitate şi că este în desfăşurare operaţiunea de dezinfecţie.

„Eu încă sunt la Suceava, acest focar a ajuns la punctul în care a decimat personalul medical. Încercăm să stabilizăm o unitate primire urgenţe la nivelul Spitalului Suceava cu personalul care mai este valid, precum şi cu personal adus din centrul universitar Iaşi. În acest moment, Secţia de Boli Infecţioase are peste 120 de pacienţi, dintre care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locală accentuată. La nivelul judeţului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate. Spitalul este izolat, mai avem în jur de 100 de pacienţi care aşteaptă rezultatul testelor. Cei care sunt pozitivi vor fi internaţi la Boli Infecţioase, cei care sunt negativi vor merge în izolare la domiciliu“, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

El a precizat că, după terminarea operaţiunilor de dezinfecţie, spitalul va fi destinat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„A început dezinfecţia la etajele superioare, urmând ca în cursul săptămânilor următoare să devină un spital destinat pacienţilor cu Covid. Pacienţii sunt acum la etajul inferior, spitalul are nouă etaje. Noi am început dezinfecţia cu etajele superioare. Am izolat tot ce am descoperit la Clinica de Boli Infecţioase şi facem un recensământ al cadrelor medicale“, a afirmat Nelu Tătaru.

Totodată, Nelu Tătaru a spus că au fost mai multe cauze care au dus la situaţia critică de la Suceava, el invocând şi atitudinea delăsătoare a conducerii DSP Suceava.

„Au fost mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Ancheta epidemiologică nu a mers pe un traseu care să ducă la identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat şi care a fost tardiv izolat. A fost greşit înţeles modul de a folosi unele echipamente de protecţie, dar a fost şi un management defectuos al crizei. A fost o atitudine a DSP delăsătoare“, a mai afirmat secretarul de stat Nelu Tătaru.

El a adăugat că a discutat cu medicii din cadrul spitalului sucevean, precizând că după ce i-a ascultat şi-a dat seama de dimensiunea neregulilor care s-au petrecut la acest spital.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a spus, anterior, că a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord, însă decizia trebuie aprobată de CJ. Flutur a declarat pentru News.ro că l-a suspendat pe Vasile Râmbu şi l-a desemnat în locul acestuia pe Florin Filip, şeful Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. La Spitalul Judeţean Suceava, peste 80 de medici şi asistente au fost infectaţi cu coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alecu Alecu
26.03.2020, 08:11:04

Oare de ce nu dispari? Nimic despre lipsa echipamentelor, a dezinfectantilor, a testelor, a mastilor? Nimic despre lipsa medicamentelor pentru diabetici, cardiaci etc? Despre Miile de morti din bombele biologice numite spitale? Poti dormi noaptea, politruc carierist ce esti?

Tăunu
26.03.2020, 08:52:22

Comentariu considerat abuziv.

Alecu Alecu
26.03.2020, 18:06:09

Ce față de buhai comunist îmbuibat are șpăgarul ăsta

Modifică Setările