Neregulile găsite de comisarii ANPC în trei magazine Mega Image şi Carrefour din Capitală FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANPC: Nicio zi fără curăţenie FOTO: ANPC
ANPC: Nicio zi fără curăţenie FOTO: ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, în urma unor controale făcute la trei magazine Mega Image şi Carrefour din Capitală, fructe cu mucegai, produse congelate cu gheaţă acumulată în ambalaj şi vitrine cu mizerie şi rugină. Au fost date amenzi de 45.000 de lei şi s-a propus suspendarea temporară a activităţii celor trei magazine.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a făcut, joi, verificările ale modului în care operatorii economici care comercializearză produse alimentare respectă prevederile legale din domeniu, la începutul sezonului marcat de sărbătorile de iarnă. 

Au fost controlate 3 magazine aparţinând marilor lanţuri de retail - Mega Image din Şos. Pantelimon nr. 243 şi 286 şi Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249 - şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 45.000 de lei. 

nereguli controale ANPC în trei magazine Mega Image şi Carrefour  FOTO NEWS

FOTO: ANPC 

Totodată, au fost dispuse măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficienţe, oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării de produse, propunerea a câte unei sancţiuni de suspendare temporară a activităţii fiecărei unităţi verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

nereguli controale ANPC în trei magazine Mega Image şi Carrefour  FOTO NEWS

 FOTO: ANPC 

Neregulile găsite au fost: expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor), a diferite produse tratate termic, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum şi un strat grosier de grăsime, prezenţa, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate şi vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafaţa, precum şi a unui grad avansat de uzură, mucegai, aceeaşi situaţie întâlnită şi la vitrina raionului de peşte sau la cea cu produse lactate, prezenţa, în vitrinele de patiserie şi panificaţie sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de funcţionarea precară a agregatelor şi resturi alimentare, comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare şi consistenţă, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice şi pete, comercializare de produse congelate cu acumulare de gheaţă în ambalaj sau arsuri de congelare, utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată. 

"Nicio zi fără curăţenie! Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi preşedintele acestei instituţii. Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. Vreau să se înţeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate… mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor", a declarat preşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite