Niciun dosar nu a fost depus pentru ocuparea funcţiei de şef DNA. Tudorel Toader: Sunt convins că mâine vom avea candidaturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică că până în acest moment nu a primit nicio candidatură pentru ocuparea postului de şef al DNA, însă este convins că luni, ultima zi de înscrieri, vor veni procurori care să-şi depună dosarul. În caz contrar, procedura se reia.

„În acest moment nu este nici un candidat! Sunt convins de faptul că mâine vom avea candidaturi. În caz contrar se va relua procedura. Procedura se reia şi în situatia în care candidatul/candidaţii înscris/înscrişi este/sunt respins/ respinşi!”, a precizat, citat de Mediafax, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei anunţa luni, chiar în ziua în care preşedintele Iohannis anunţa semnarea decretului de revocare a şefei DNA, începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul instituţiei procesul urmează să se desfăşoare până pe 30 iulie.

"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 9 - 30 iulie 2018, la sediul său din Bucureşti, (...) selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Selecţia se desfăşoară în condiţiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", era anunţul postat la 9 iulie pe site-ul Ministerului Justiţiei. 

Potrivit anunţului ministerului procurorii procurorii pot depune cereri de înscriere pentru ocuparea acestei funcţii până la data de 23 iulie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 - 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu comisia condusă chiar de către ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei urmează să fie anunţate după trei zile, pe data de 30 iulie.

"Propunerea/ propunerile ministrului Justiţiei va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţiona în comunicatul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite