Nicolae Ciucă, propus pentru Ministerul Apărării în guvernul Orban 2, aviz favorabil în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul general Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv din partea parlamentarilorFOTO gov.ro
Fostul general Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv din partea parlamentarilorFOTO gov.ro

După o serie de audieri în comisiile reunite ale Parlamentului, Nicolae Ciucă, propus ca ministru al Apărării Naţionale în guvernul Orban 2, a primit aviz pozitiv.

UPDATE Ministrul Apărării Nicolae Ciucă este primul membru al Cabinetului Orban 2 care a fost avizat pozitiv, luni, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Un număr de 12 aleşi au votat favorabil, în timp ce PSD s-a abţinut la vot. Au fost 12 voturi „pentru”, trei împotrivă şi şapte abţineri. Pentru Nicolae Ciucă a votat inclusiv şeful comisiei de apărare a Camera Deputatilor, Ion Mocioalcă.

   ************************************************************

"Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei au reuşit să realizeze un plan pe 10 ani care "să exprime o proiecţie a nevoilor de apărare şi a fondurilor alocate", a afirmat, luni, ministrul propus al Apărării, Nicolae Ciucă, la audierile din Parlament.

"MApN nu face politică, face doar politica de Apărare a ţării", a afirmat Ciucă la începutul audierilor, arătând că Ministerul Apărării este "în grafic" cu toate angajamentele.

El a vorbit despre documentul semnat recent "prin care s-a consfinţit lărgirea Bazei 'Mihail Kohgălniceanu'". "Avem nevoie de infrastructură pentru tot ce înseamnă achiziţiile de tehnică militară", a punctat Ciucă.

Ministrul a adăugat că, în urma unui proces de consultare, la finalul lunii iunie, va exista "o imagine a tot ce înseamnă derularea proceselor de analiză şi semnare a contractelor pentru achiziţiile din 2020".

"Împreună cu Ministerul Economiei am reuşit să furnizăm un plan pe 10 ani, care să exprime o proiecţie a nevoilor de Apărare şi a fondurilor alocate", a precizat Nicolae Ciucă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite