Nicolăescu îşi apără navetistul aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolăescu chiar crede că favoritul său merge acasă în fiecare weekend ca să muncească FOTO: MARIAN ILIESCU
Eugen Nicolăescu chiar crede că favoritul său merge acasă în fiecare weekend ca să muncească FOTO: MARIAN ILIESCU

Cazul consilierului de la Ministerul Sănătăţii care face naveta săptămânal acasă cu avionul, pe banii ministerului, nu îl deranjează pe ministrul Eugen Nicolăescu. Mai mult, Nicolăescu îşi apără consilierul şi spune că Victor Mora chiar munceşte acolo în fiecare weekend.

"El are ca atribuţii infrastructura sanitară şi se ocupă de cele două spitale de la Cluj şi Târgu- Mureş. Discuţiile în weekend se poartă pentru că l-aş ţine şi la serviciu în timpul săptămânii. Dacă am un consilier, ar trebui să-l folosesc cât mai mult. Se poate duce şi în weekend, restul timpului să stea aici, să muncească, că de-aia l-am adus aici“, a declarat pentru „Adevărul“ ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 

Acesta susţine că nu e nimic deplasat în a merge acasă, la Târgu-Mureş, mai ales dacă şi lucrează acolo pentru minister. „Mie nu mi se pare ciudat ca un om să se ducă acasă în weekend, pe de o parte. Şi dacă în localitatea în care locuieşte se află şi spitalul pe care mă interesează să îl dezvolte, nu mi se pare deplasat“, a mai spus ministrul. De altfel, Eugen Nicolăescu pare gata să bage mâna în foc pentru consilierul său. „Am fost acum o lună la Târgu-Mureş şi era acolo, muncea. Eu cu ochii mei am văzut“, a completat ministrul Eugen Nicolăescu.

Reacţia lui Eugen Nicolăescu apare după ce „Adevărul“ a publicat ieri un articol în legătură cu modul în care Victor Mora, consilierul ministrului, beneficiază săptămânal de călătorii gratuite cu avionul între Bucureşti şi Târgu-Mureş, sub pretextul unor întâlniri oficiale în oraşul în care îşi are domiciliul.

La scurt timp după ce a fost reangajat pe postul de consilier al ministrului Sănătăţii, Victor Mora a avut cinci deplasări consecutive la Târgu-Mureş, toate în weekend şi cu plecări din Bucureşti începând de joi sau chiar de miercuri. Călătoriile s-au făcut cu avionul, biletele fiind plătite de către Ministerul Sănătăţii. Pe ordinele de deplasare deţinute de „Adevărul“scrie şi motivul invariabil al acestor deplasări: „Discuţii privind infrastructura sanitară“ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu- Mureş. „Am purtat discuţii în mai multe rânduri, sunt chestiuni complexe. Am preferat să merg la sfârşit de săptămână că e mai liber şi putem discuta mai pe larg“, a explicat Victor Mora. În numai o lună, Victor Mora a decontat bilete de avion în valoare de 4.000 de lei. 

Victor Mora este unul dintre consilierii preferaţi ai ministrului Sănătăţii. Acesta a mai ocupat funcţia de consilier şi în precedentul mandat de ministru al lui Eugen Nicolăescu. După reangajarea la Ministerul Sănătăţii, consilierului Victor Mora i s-a atribuit în Bucureşti o locuinţă de serviciu din portofoliul RA-APPS, un apartament cu patru camere, de 156 de metri pătraţi cu tot cu dependinţe. Chiria este de 816 lei.  ;

4.000 de lei a cheltuit Victor Mora într-o lună pentru biletele de avion ca să meargă acasă 

săptămânal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite