Nicuşor Constantinescu vrea să fie eliberat: Pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate, eu stau în arest preventiv pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a cerut Curţii Supreme să fie eliberat din arest. Cererea acestuia s-a judecat marţi, acesta declarând în faţa instanţei că „pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate”, în vreme ce el este arestat pentru abuz în serviciu.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare şi urmează să stabilească, definitiv, dacă Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau lăsat în libertate, arată news.ro.

Curtea de Apel Constanţa a decis pe 14 iunie ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest preventiv, respingând ca nefondată cererea acestuia de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, în dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia a fost contestată de Nicuşor Constantinescu la ICCJ.

Condamnările lui Nicuşor Constantinescu

În 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că, în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, ar fi iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Nicuşor Constantinescu a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care a anunţat că va pronunţa decizia definitivă pe 29 iunie.

De altfel, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat pe 27 iunie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la 6 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite