Noaptea de 10/11 august 2018: România, sub zodia dictaturii!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragi români, mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, pe platforma ”Adevărul”, dar alţii şi din viaţa de zi cu zi. Am fost mereu un om echilibrat, dar asta nu înseamnă că atunci când  a trebuit să am o opinie am stat deoparte. Am sperat până în noaptea trecută că România mai este o democraţie europeană. M-am înşelat.

Instituirea unei dictaturi se face şi prin alegeri democratice, prin ridicarea populismului la nivel de politică de stat, nu doar prin război civil sau prin revoluţii.

Amintesc aici exemplele lui Benio Mussolini şi Adolf Hitler. Primul, în 22-29 octombrie 1922, după un ”enigmatic miting de susţinere”, ”Marcia su Roma, regizat ca mitingul PSD din 9 iunie 2018, a devenit premier, prin numirea lui de către regele Italiei, Victor Emanuel al III-lea.

Al doilea, Adolf Hitler, la 30 ianuarie 1933, a fost numit de către preşedintele von Hindenburg, cancelar al Germaniei, deşi la alegerile din iulie şi noiembrie 1932, partidul său nu obţinuse majoritatea aferentă, dar avusese primul loc.

Nu mai are niciun rost să spun, pe larg,  cum s-a ajuns, în aceste două cazuri la dictatură! O ştiţi cu toţii, iar eu deşi sunt profesor de istorie, nu vreau să dau lecţii nimănui. Spun doar atât: Mussolini şi Hitler invocau democraţia şi faptul că au avut suportul adepţilor lor şi al conducerii statelor la acea dată!

În februarie 2017, am scris despre cum Liviu Nicolae Dragnea vrea să instituie dictatura. Am scris şi că PSD este condus de Ion Iliescu. Nu voiam să mai amintesc de toate astea, dar ce s-a petrecut aseară, mă determină să îmi aduc aminte de toate astea.

Şi mai este ceva. Am văzut că există o doamnă, politolog, după cum se consideră, doamna Alina Mungiu Pippidi care cere idioţilor care o acuză că a generalizat termenul de ”lumpendiaspora”, la nivelul întregii Diaspore să ridice mâna.

Am ridicat mâna, cu mult înainte să mi-o ceară doamna Alina Mungiu Pippidi! M-a îngrozit articol în seara zilei de 9 august, în care am spus că acele declaraţii sunt de-a dreptul periculoase.Evident, doamna Alina Mungiu Pippidi acţionează ca unul care ştie că a călcat strâmb, dar se ascunde în detalii. Însumând cele scrise de domnia sa, ajungi la concluzia că ”da, doamna politolog Alina Mungiu Pippidi, aţi generalizat termenul de lumpendiaspora!” V-am scris acolo că însuşi termenul ”lumpendiaspora” are conotaţii neonaziste! Îmi menţin şi azi punctul de vedere!

Şi nici nu vreau să accept matematica doamnei Pippidi, referitor la miliardele de euro intrate în ţară! Statisticile care arată zecile de miliarde trimise de Diaspora în ţară sunt oferite de către instituţii oficiale care şi le asumă!

Doamna Alina Mungiu Pippidi a început deja să înţeleagă că a îngrozit pe toată lumea cu susţinerea deşănţată pe care o asigură Partidului Social Democrat din România. Evident, nu caută cauzele în propriile scrieri ci inventează scenarii, lucru la care probabil că se pricepe, dar nici eu nu sunt vreun copil de grădiniţă să nu pricep ce face doamna Pippidi.

Azi, pe blogul ”România Curată” a apărut un articol ”link-ul către cel mai decent articol apărut ieri, în care pur şi simplu era întrebată ce cunoştinţe are despre diaspora.

Continuă apoi retorica şi aduce grave jigniri Platformei de Bloguri ”Adevărul”, considerând că aceasta  ar avea acelaşi stil ca Ziarul ”Adevărul” din 1990, când domnia sa ar fi fost criticată. Doamna ”profesor de democraţie” uită un lucru elementar. Platforma de Bloguri ”Adevărul” i-a acceptat toate articolele domniei sale, inclusiv cel pe care şi eu l-am criticat în articolul meu. Doamna politolog Alina Mungiu Pippidi, văzând că articolele de răspuns la ceea ce a scris acum o săptămână o critică dur, a ales să arate ca etalon, ca exemplu al criticilor tocmai articolul, care este repet, cel mai decent dintre ele, în care au fost combătute doar afirmaţiile, nu comportamentul, nu persoana nu activitatea doamnei Pippidi. Evident, când emiţi păreri de o asemnea duritate ca ale doamnei Pippidi şi te ascunzi după titluri academice, e normal să te întrebi ce ştii ca intelectual şi cine eşti. Era o întrebare retorică, doamna Pippidi este foarte cunoscută în spaţiul public, dar tocmai faptul că nu i se ridică un soclu o deranjează. Şi dacă tot am ajuns la întrebări, aş mai pune una: de ce totuşi v-a deranjat tocmai acel articol al cărui link l-aţi inserat în articolul dumneavoastră? V-au deranjat cele peste o sută de comentarii favorabile acelui articol şi defavorabile dumneavoastră? V-au deranjat felicitările primite de către autoarea articolului şi aprecierile numeroase potrivit cărora acel articol a fost ”unul dintre cele mai bune articole de presă ale ultimilor ani”?

Dacă tot a trebuit, prin replica de faţă, să joc rolul ”idiotului”, am să îi dau doamnei Pippidi un răspuns, nu al meu, că văd că ”anonimii” nu îi plac, ci al politologului Vladimir Tismăneanu, intitulat AMP, lumpendiaspora si rasismul social. În logica, dumneavoastră doamna Pippidi, se încadrează cumva şi domnul Vladimir Tismăneanu? Ghinion!, doamna Pippidi, domnul Vladimir Tismăneanu ridicase mâna, chiar mai devreme şi decât mine: Facand din egocentrism o profesie, iti ridici permanent statuie. Mereu si din nou, te asezi singura pe un postament ce nu ti se cuvine. Am citit ce-ai scris si m-am cutremurat. Ai reusit sa produci un text antologic pentru ideologia rasismului social. Iti asumi dreptul de a discrimina. Ba chiar te mandresti cu el. Daca ti-ar sta in puteri ne-ai baga in bantustane. Ori mai rau. Ne definesti drept populatie superflua. Poate (re)citesti ce-a scris Hannah Arendt pe acest subiect. Stiu, imi vei administra o sapuneala. Esti specialista in tragerea de urechi. Sincer ti-o spun, je m’en fiche…

Recunosc cu mandrie ca fac parte, incepand din septembrie 1981, din ceea ce tu numesti, arogant, insultator si fara urma de jena, “lumpendiaspora”. Ii spuneam candva exilul romanesc. Seful Securitatii extrerne (CIE), generalul Aristotel Stamatoiu, s…tia cu ce ne ocupam. Ma numea (vezi dosarul lui Radu Ioanid), “unul dintre cele mai periculoase elemente ale exilului anticomunist”. Este, evident, dreptul tau sa il cautionezi pe megaplagiatorul galactic Ponta numindu-l, horribile dictu, “impecabil”.

Este, din nou, dreptul tau sa crezi ca agramata instalata in pozitia suprema a executivului de banda de mafioti spoliatori, este o victima a cine stie carei patimi intolerante. Dar nu mai este dreptul tau, iar noi avem obligatia morala sa-ti ripostam, sa insulti sute de mii, chiar milioane de oameni. Nu, Alina Mungiu Pippidi, nu suntem lumpenii pe care tu ii tratezi drept subumani. Suntem fiinte umane care vor sa fie tratate ca oameni, nu ca porci, capre sau oi!

Spre ilustrare: “Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat decenii să civilizăm PSD şi să construim alternativa la el, şi nici pe noi, cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în ţară cu maşini la mîna a doua cu numere teribiliste.”

Recunosc că am citit acest articol extraordinar al domnului Vladimir Tismăneanu, scris într-un stil direct, fără a fi lipsit de o fină ironie,  după ce îl scrisesem pe al meu! Pot şi eu ca un ”anonim” istoric şi blogger să recunosc exprimările ”rasiste”! Ba chiar am mers mai departe, exprimările neonaziste emise de dumneavoatră doamna politolog Alina Mungiu Pippidi!

Nu vă plac anonimii? Nici cei care vă cunosc? Întreb şi eu din curiozitate, de ce afirmaţi atunci că aceia care vor veni la mitingul din 10 august ”nu au scaun la cap” şi că ”adună resturi”?

Permiteţi-mi să citez dintr-un alt ”anonim”, Alin Fumurescu, autorul unui articol Scrisoare deschisă adresată Alinei Mungiu-Pippidi din lumpendiaspora: ”Sa ne-ntelegem, Alina, in cazul in care ti-a scapat: politetea presupune doar un minim de educatie, nu un doctorat la Iasi, luat la inceputul anilor ’90, pe baza caruia n-ai fi ajuns in veacul vecilor profesor in SUA. Politetea presupune “doar” un minim de bun simt (...) Draga Alina, resturi de la mesele altora n-am mancat. De adunat, insa, le-am adunat, firimitura cu firimitura le-am adunat, si nu mi-a fost deloc rusine, la un camin de batrani. I-am spalat si la fund, am facut multe altele care ti-ar intoarce stomacul de medic pe dos. Pentru asta eram platit, Ba am fost chiar fericit. Aveam de hranit trei copii, in timp ce-mi faceam al doilea masterat, dupa cel din Franta. Schimbam pampers noaptea si citeam cand apucam. Dupa cum stii, in SUA diplomele de la medicina sau doctoratele de la Iasi nu “se numara”.

Eram si sunt “lumpendiaspora” [poti face bani frumosi cu termenul asta, stii] – nascut la bloc, in Brad, judetul Hunedoara, terminat liceul industrial “Avram Iancu”, cu specialitatea “sculer-matriter”, vorbesc in continurae engleza cu accent, s.a.m.d. Lumpendiaspora.Aia de care iti bati tu joc.Hai, Alina, ca nu esti proasta! Provocatorul din Suedia” esti tu. Ca-n jocurile copilariei: Cine zice, ala e!

”Anonimul” acesta chiar îşi permite să vă tutuiască! Nu am văzut să îi daţi vreo replică! Ghinion!, doamna Alina Mungiu Pippidi şi domnul Alin Fumurescu a ridicat mâna, ca şi mine, înainte să i-o cereţi!

Haideţi să vedeţi ce scrie un alt ”anonim”, bine, articolul,  acesta este mult mai vechi (oricum, mult mai nou decât cele de acum 28 de ani, care vă displac atâta!), am vrut să văd şi eu cât de ”idiot” sunt că am avut ”curajul” să am altă opinie decât ”Matrioşka democraţiei româneşti” (îmi asum această subliniere):

Octav Pelin, autorul articolului Cum se da de gol papusara Alina Mungiu -Pippidi,care cu 1,5 milioane de dolari primiti din USA ,desfiinteaza si noul PDL!. Am ales fragmentul pe care l-am considerat cât de cât decent. Nu aţi dat vreo replica: ”Personal, am intalnit-o prima oara pe Alina Mungiu la New York, unde primise o bursa, prin 1992, cand parea normala. Un prieten ma rugase sa o ajut cu acomodarea prin oras. Era atat de provinciala si intr-un fel retardata incat mi-era jena sa merg alaturi de ea. Am trecut-o de vreo cateva ori strada, si am lasat-o in plata Domnului. Dar ea l-a preferat pe vrajmasul Lui”.

Doamna politolog Alina Mungiu Pippidi consideră că eticheta ”inamicul public numărul 1” i-ar fi fost pusă cică de ”servicii” care, conform dumneaei ar fi peste tot: presă, politică etc! Doamna vrea să arate că este martirizată ca ”profesor de democraţie”. În articolul scris de doamna Alina Mungiu Pippidi în această dimineaţă apar critici, inclusiv la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu. Nu mă interesează ce fel de colaborare ar fi fost între cei doi, nu iau apărarea omului politic Traian Băsescu, dar am zis să ofer experienţa unui alt ”anonim”, domnul Cristian Ghinea (din câte ştiu eu, chiar ministru în Guvernul României condus de către Dacian Cioloş), care scrie că a lucrat cu doamna Alina Mungiu Pippidi, acolo unde ar plămădit ea ”teoriile democraţiei” (la Societatea Academică Română), în articolul Ce a păţit Alina Mungiu-Pippidi?: ”Sînt în măsură să ştiu cîte ceva despre managementul SAR, doar am lucrat cîţiva ani acolo. Am învăţat multe, inclusiv de la AMP. Dar concluzia rămîne: e un şef inept. Nu văd cum aş putea descrie aici pe scurt experienţele mele personale de subordonat. Să încercăm ceva mai obiectiv şi vizibil public: resursele umane. De la SAR oamenii pleacă continuu. Plecau şi cînd eram eu acolo, şi după. Rata de supravieţuire în organizaţie e minimă – ceea ce ar trezi dileme în orice lider capabil de introspecţie. Acum cîţiva ani au plecat trei sferturi din organizaţie şi au fondat o alta. Care are mare succes. Lucru pentru care AMP nu îi iartă şi îi face în toate felurile, folosind tribuna publică pentru chestiuni private, cînd faptele sînt uşor de verificat. Aş putea da o listă cu ziarişti, foşti oficiali şi alte persoane aduse de AMP în ultimii ani la SAR – au plecat toţi înjurînd. Explicaţia? Eu am avansat ipoteza managementului inept. AMP a avansat ipoteza că agenturile o sabotează. Alegeţi dumneavoastră. Amuzant e că şi Simona Popescu, care semnează dreptul la replică scris de AMP, plecase acum vreun an plîngîndu-se pe Facebook că o concediase într-un mod umilitor.

Pe lîngă stilul de lucru haotic, la AMP mai e ceva: permanenta folosire a organizaţiei pentru toanele personale. În URSS, deviaţionist era acela care mergea drept cînd partidul o cotea brusc. Date fiind pasiunile şi furiile publice complet aleatorii, e inevitabil să fii deviaţionist dacă ai ghinionul să lucrezi sau să fii aliat cu AMP. După ce te tămîiază public că eşti un potenţial lider de viitor, nici nu ştii cînd te trezeşti vîndut serviciilor – fără să fi făcut nimic diferit între timp. Cu politicienii e la fel, AMP trece prin trei faze: 1) amor dezlănţuit; 2) gudureală mămoasă şi 3) răzbunare furibundă. Cu Traian Băsescu a trecut prin toate fazele. La o întîlnire a Alianţei România Curată (singura, de altfel) AMP tot zicea ceva de „Şefu’“. Şefu’ a zis, Şefu’ se gîndea... O zicea chicotind, cu aer de şcolăriţă care fumează la WC cu directorul liceului, prietenul ei. Iniţial nu am înţeles despre cine vorbeşte. Apoi ne-am dat cu toţii seama că despre Băsescu. Şi ne-am uitat unii la alţii – ONG-işti şi ziarişti – stupefiaţi. Nu aparenţele erau importante pentru ea, ci aparenţa intimităţii cu puterea. De la un moment încolo, Băsescu nu a mai fost Şefu’, şi să te ţii răzbunare. Cu Ponta, povestea e similară. Un „impecabil“ lider de viitor. A urmat apoi gudureala, articole cu ce trebuie să facă noul Şefu’.

Scrise la modul din care înţelegem că AMP conduce de fapt Guvernul, pe lîngă Comisia Europeană şi bucăţi din ONU. Ponta a intrat în faza trei şi acum Iohannis s-a procopsit cu pasiunea. Cine o susţine pe Macovei e ori tîmpit, ori securist, nu există loc de discuţii. Nu îl văd bine nici pe Iohannis (evident, după ce AMP îl va fi făcut preşedinte).”

Aici avem de toate: cum se considera mereu doamna Pippidi victimă a serviciilor (articolul este din 2014), cum a colaborat cu Traian Băsescu, dar ceea ce este mai important, predicţia despre cum se va strica colaborarea incipientă atunci cu domnul Klaus Iohannis.

Am să mă întorc la unul dintre ”anonimii de mai sus”, Octav Pelin şi la ceea ce scrisese acesta în 7 decembrie 2015 (Cum se da de gol papusara Alina Mungiu -pippidi,care cu 1,5 milioane de dolari primiti din USA ,desfiinteaza si noul PDL!: Alina Tatiana Mungiu a fost bagata de tatal ei, dr Ostin Mungiu, la medicina, la Iasi, unde acesta ocupa postul de sef al Biroului de baza al PCR si, conform marturiilor locale, era insarcinat cu studentii straini. Cam ca Mona “Dana” Musca. Deci, probabil, atunci cand se revolta pe faptul ca fiica lui Basescu ii merge pe urme, are ceva probleme freudiene, din moment ce ea a depins numai de taticul ei in viata. Pana a venit “revolutia”. Cand, din propagandista a UASCR devine peste noapte goarna a democratiei.

Azi, vedem cum doamna Alina Mungiu Pippidi a ajuns cu arme şi bagaje în tabăra PSD, locul unde retorica sa împotriva ”serviciilor” pare că a căpătat ”iz de epopee”! Sincer, chiar nu ştiu de ce urăşte doamna Alina Mungiu Pippidi serviciile secrete! Democraţia cea mai puternică a lumii, SUA, unde doamna Pippidi a studiat şi unde, se laudă domnia sa, a fost populară prin ceea ce a vorbit pe acolo, îşi permite să ofere calitatea de şef al diplomaţiei unui fost şef al CIA, domnul Mike Pompeo! Adică, cei mai tari la democraţie conlucrează cu serviciile secrete, numai în România, doamna Alina Mungiu Pippidi, ca autointitulat ”profesor de democraţie”, vrea să le scoată din ecuaţia democraţiei în România! Oare, a ajuns doamna Alina Mungiu Pippidi la atâta stimă de sine, încât să creadă că este de ajuns să scrie domnia sa un articol pe ”România Curată” ca duşmanii României, atât vizibili, cât şi invizibili să tremure în faţa ei şi să fugă îngroziţi, mâncând pământul? Va cere doamna Pippidi un buget de 2% din PIB la Societatea Academică Română? Adică va cere exact contribuţia la NATO a României? Întreb şi eu aşa, din curiozitate! Chiar dacă se spune ”curiozitatea a omorât pisica”, tocmai curiozitatea europenilor a dus la marile descoperiri geografice!

Cică bugetul serviciilor româneşti, susţine doamna Pippidi, înainte de rectificarea bugetară era mai mare decât al serviciilor secrete germane! Citez din articolul doamnei Alina Mungiu Pippidi: ei care cîştigă electoral, cu servciile secrete pe care le controlează, şi care au mii de agenţi acoperiţi în presă şi diaspora, avînd buget mai mare decît în Germania, tăiat la rectificare cu peste o sută de milioane”.Oare de unde ştie atâtea un ”inamic declarat al serviciilor”?

Ştiu că mă lungesc la vorbă, dar în 1914-1916, ofiţerii români tăifăsuiau în tren de îţi era mai mare dragul să fii spion şi să îi asculţi ce spun despre potenţialul militar al ţării. Vă redau aici un mic fragment, din memoriile unui fost spion austro-ungar, care opera în România şi care notează că ofiţerii l-au crezut englez şi că nu ştia limba română: ”Călătoream spre Iaşi într-un compartiment cu un general şi mai mulţi ofiţeri români. Generalul a desenat pe harta aflată în peretele compartimentului zona de concentrare şi direcţia de înaintare a unor armate pînă în regiunea unde se vor întîlni, şi apoi, împreună, vor înainta pînă la Budapesta. Am continuat călătoria pînă ofiţerii au coborît şi am smuls harta din perete”.

Oare ceea ce s-a tăiat de la bugetul ”serviciilor” la ultima rectificare bugetară, merge tot la Societatea Academică Română? ”Just asking!”(Întrebam doar!) Dar România, prin poziţia sa, poate că este mai expusă ameninţărilor informaţionale decât Germania şi poate de aceea serviciile secrete româneşti ar fi avut nevoie de un buget mai mare decât al Germaniei!

Am să mă întorc la ideea de la începutul articolului. Doamna Alina Mungiu Pippidi, prin ceea ce a scris în acel articol, de acum o săptămână a contribuit la crearea percepţiei negative despre Diaspora. Aici sunt cele scrise de către doamna Pippidi: ”Nici un om cu scaun la cap nu mai are în acest moment de ce să meargă la vreun miting în luna august sau oricînd dacă nu se clarifică pentru ce mergem la miting” (...)Vreţi să fiţi cu ăştia? Atunci o să muriţi proşti cu ei. Asta e tot ce vă mai aşteaptă la nivelul actual. Doamna Alina Mungiu Pippidi, aseară nu Diaspora a fost mahalaua, ci grupurile infiltrate de către PSD şi puse să provoace jandarmii!

Când vorbeşte de ”involuţie”, domnia sa este răspunzătoare direct! Nu am prea înţeles, aşa ca ”idiot” ce mă aflu ce a vrut să spună doamna Pippidi prin” Vreţi să fiţi cu ăştia? Atunci o să muriţi proşti cu ei. Asta e tot ce vă mai aşteaptă la nivelul actual”! A vrut să spună cumva că ea ştia ce se va petrece? Dacă este aşa, atunci gravitatea este şi mai mare!

Normal şi de drept, într-o ţară democratică, nu se invocă moartea, de către niciun analist politic, ca motiv de a nu participa la un miting paşnic!  De ce să se moară când te duci la un protest? Când s-a văzut clar că protestatarii au fost cei mai paşnici oameni ! Violenţele au apărut o dată cu provocatorii ! Aceiaşi provocatori trimişi de PSD în februarie 2017 nu şi-au atins scopul ! Dar nici nimeni nu ştie mersul anchetei şi cine îi protejează, fiindcă până acum nu a fost găsit niciun vinovat ! Uite că au apărut iar acei provocatori şi de data asta, chiar au distrus un miting paşnic, iar din cauza provocatorilor infiltraţi,  oamenii nevinovaţi printre care bătrâni, femei, copii, oameni în scaune cu rotile şi chiar jandarmi au fost răniţi ! Iar jandarmii în loc să îi izoleze şi să îi prindă pe provocatorii infiltraţi, au atacat oamenii nevinovaţi, urmărindu-i chiar şi după ora 1 noaptea pe străzile Bucureştiului şi chiar în scările blocurilor unde locuiau, exact cum a fost situaţia în decembrie 1989 !

Afirmaţiile ofensatoare la adresa Diasporei scrise de către doamna Pippidi au adăugat o presiune suplimentară (nu că nu erau destule!) asupra Jandarmeriei. Nu zic că la ei a mers totul strună! Nu zic că au avut cei mai buni comandanţi! Dar nu toţi jandarmii sunt răi! Îi cunosc bine şi vă mărturisesc că nu o spun aşa să mă aflu în treabă. Ştiu că nu sunt singurul, dar sunt printre profesorii care, prin cele scrise de ei au reuşit să dea un nume unui Inspectorat Judeţean de Jandarmi, cel din Dolj (nu Brigada Mobilă, de care s-a spus că ar fi fost aseară în Bucureşti). La schimbarea numelui din ”Litovoi Voievod”, în ”Mihai Bravul”, referatul meu a fost decisiv, deşi, în optica doamnei politolog Alina Mungiu Pippidi sunt un biet ”anonim” şi un biet ”idiot”! Evident, când a trebuit să fac acel referat, trebuia să ştiu şi eu obiectul de activitate şi tipurile de misiuni ale Jandarmeriei, aşa că am citit şi eu ceva despre această armă! Nu ştiu tot, dar ştiu suficient încât să consider că în executarea misiunii de la mitingul din noaptea de 10/11 august 2018 au fost erori generate de imixtiunea politicului în actul de comandă! Păi aşa apare dictatura doamna politolog Alina Mungiu Pippidi! Când niste politicieni, hai să zicem ca dumneavoastră, aleşi democratic, încep să se priceapă la tot, deşi ei săracii nu se pricep la nimic! Azi, aşa mâine aşa şi tot aşa, până când, dacă ajungi să comentezi ceva, ajungi în epoca în care a trăit şi pe care a slujit-o şi tatăl dumneavoastră. Din câte am citit eu, prin 1971, a fost prin SUA, aşa că dacă susţineţi că nu a avut de a face cu Securitatea, asta chiar că nu vă cred! Nu m-am născut ieri!

Ştiu, doamna politolog Alina Mungiu Pippidi, este greu să vă faceţi introspecţia necesară când alergaţi după statutul de persoană publică! Este mai uşor să vă războiţi cu toată lumea.

În copilăria mea petrecută într-un sat oltenesc, când un om convins că avea dreptate insista, până la absurd, în ciuda evidenţelor, se găsea mereu unul mai cu simţul umorului să îi dea replica: ”când trei îţi spun că eşti beat, du-te şi culcă-te”! Am să închei, parafrazând, spusele ţăranilor în mijlocul cărora am crescut! Când prea mulţi ”idioţi şi anonimi”  vă spun că greşiţi, ar fi bine să vă faceţi o introspecţie! Credeţi-mă că ajută! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite