Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Noaptea, ca hoţii!

63
1 Feb 2017 07:50:37
Cristian Delcea

Este ca în relaţia cu hoţii de buzunare. Ştii că vor încerca să te facă. Şi ei ştiu că eşti cu ochii pe ei. Şi totuşi o fac. Ăsta a fost sentimentul aseară: că ne-au făcut nişte hoţi de buzunare, ajunşi, Dumnezeu ştie cum, în Palatul Victoria.

Dintre toate mesajele străzii, acesta rămâne, ca un refren obsedant: „Noaptea, ca hoţii!“. În disperarea de a ieşi mai repede din case, oamenii au rupt cutiile de carton de la plasme şi de la cuptoarele cu microunde şi au scris pe ele mesaje. Când n-au mai putut de adrenalină şi dispreţ, le-au aruncat şi au început să tragă cu mâinile de porţile guvernului. Şi-au spart telefoanele că le tremurau degetele, s-au prins cu ghearele de fiecare megabit de reţea şi au postat. „Ieşim din bulă, să vă luăm la pulă“, a strigat cineva şi nici măcar n-a fost amuzant, pentru ăsta era sentimentul. Au urlat ca nebunii, cum urlă oamenii când le ia foc casa. Ce-a fost aseară în Piaţa Victoriei n-a fost un protest cu lideri şi portavoce, a fost o adunătură de indivizi scoşi din minţi.

Şi niciodată în istoria postcomunistă a României, relaţia dintre om şi stat nu a mai fost aşa. S-a ieşit în stradă de foame, de tristeţe, de frică, de indignare. Aseară, oamenii au fost azvârliţi în stradă de suflul unei explozii televizate de hoţie, aroganţă şi prostie. Şi nu mai e vorba de oamenii care au copii şi se gândesc la viitorul lor. E vorba de toată lumea: de la adolescenţi la pensionari. Pur şi simplu, e de nesuportat noaptea asta, cu hoţii ăştia. Bună dimineaţa, avem ceva de făcut astăzi.

"Noaptea, ca hoţii". Filmul complet al protestelor de aseară

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

63 Comentarii

M Costi
1.02.2017, 07:57:30

Dle C. Delcea , când ati scris "Noaptea , ca hotii ! " v-ati gandit la cei care au iesit noaptea trecuta in strada , nemaiavând rabdare pana a doua zi pe lumina , nu-i asa ? Va inteleg , v-ati gandit ca 99 % dintre mitingisti nici n-au avut habar ce hotarari a luat Guvernul , iar 90 % nici n-au citit vreodata Codul Penal !

-8 (12 voturi)
Romanul
1.02.2017, 08:08:15

Absolut corect, hoții votați de un popor cu aceleași apucături. Discutați cu orice patron sa vedeți Cum toți salariații fura. Cândva ajunsesem la 12 salariati intr-o mica afacere în care am investit bani din credite și multa munca. M-Au furat salariații în fel și chip, nu am găsit soluția sa-i opresc. Când și statul mi-a trimis toate controalele posibile ca sa mă amendeze pentru ca toți au plan de amenzi mi-am băgat picioarele și am trimis hoții în șomaj. Eu din fericire am din ce trai, mă uit la societate Cum apără hoții și aștept sa văd pana când. Numai din hoție nu se poate trai. Nici din pomeni.

+2 (12 voturi)
Paun Al
1.02.2017, 08:21:11

"„Astăzi s-a notat în orice carte de istorie că suntem un popor de hoţi şi mincinoşi. Nu are rost să ne mai ofuscăm atunci când persoane din alte ţări ne catalogheză drept hoţi. Români=hoţi. Tocmai le-am confirmat că aşa este. Cred că este pentru prima dată în viaţă când îmi este ruşine de ţara în care trăiesc. " Andrea Raducan

+12 (16 voturi)
MM Ordean
1.02.2017, 08:23:10

„ne-au făcut nişte hoţi de buzunare, ajunşi, Dumnezeu ştie cum, în Palatul Victoria.” Școala gazetarului. Care se miră, foc,d e incorectitudinea altuia. Aceia au cîștigat alegerile. Detașat. Iar asta nu pentru că ceilalți (opoziție ori gazetari favorabili ultimeia) nu au mințit ȘI EI. Dar pesediștii mințiră mai eficient, spre gusturile populare. . Îs adorabili gazetarii, cu revoltele lor...

-9 (17 voturi)
MM Ordean
1.02.2017, 08:26:27

Am intrat în anul morții, probabil. Sînt tot mai atent la limbajul ochilor. De pildă ai dlui autor de aici. (barim din imaginea care ănsoțește distribuirea articolului pe Facebook)

-10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (63)

Modifică Setările