Noi generaţii de experţi LARICS

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul program de internship organizat de LARICS şi dedicat cu precădere celor interesaţi de domeniile relaţiilor internaţionale, geopoliticii, naraţiunilor strategice, precum şi domenii conexe, s-a desfăşurat în perioada 11 aprilie-11 iunie 2018.

Programul Internship-ului Laboratorului pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, a reunit studenţi şi absolvenţi din domenii precum sociologie, economie, istorie, jurnalism, comunicare, ştiinţe politice, relaţii internaţionale sau drept, iar în urma procesului de selecţie, şapte tineri au fost acceptaţi pentru începerea sesiunii de pregătire. Având în vedere specificul instituţiei, selecţia a urmărit cu precădere identificarea candidaţilor cu abilităţi de gândire strategică, analiză şi sinteză, dornici să se specializeze în analiza evenimentelor interne şi internaţionale, în contextul unor confruntări purtate în spaţiul mediatic care au ajuns la nivelul unor războaie informaţionale cu implicaţii pentru România şi partenerii strategici.

Pe parcursul celor două luni, pe lângă activităţile zilnice, stagiarii au participat la dezbateri cu experţii din domeniile conexe profilului LARICS. Programul le-a oferit posibilitatea să se implice şi să îşi pună în practică cunoştinţele dobândite în cursul anilor de studiu, dar şi pe cele asimilate în urma discuţiilor cu specialiştii şi experţii laboratorului, cu care a rămas deschisă posibilitatea dezvoltării unei colaborări pe termen lung.

Prima echipă a stagiarilor LARICS, a completat echipa de cercetare şi a participat în mod activ la discuţii despre cultura de securitate, tehnici de identificare a ştirilor false, geopolitica neîncrederii, securitatea cibernetică, precum şi modul în care se studiază naraţiunile strategice. De asemenea, respectând modelul dezvoltat în cadrul laboratorului, stagiarii au analizat subiecte internaţionale de actualitate cu relevanţă pentru spaţiul de referinţă, o parte dintre analize fiind publicate pe site, precum şi pe blogul LARICS.

Domnul profesor Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, „Ion I.C. Brătianu“, le-a înmânat certificatele de absolvire a programului de stagiu, felicitându-i pentru preocupările şi planurile de carieră ale fiecărui absolvent în parte.

Prima generaţie de absolvenţi ai programului de Internship face deja parte din echipa LARICS.

Invităm studenţii şi tinerii absolvenţi să aplice şi pentru locurile disponibile în următorul program, detaliile urmând să fie furnizate.

Fiţi cu ochii pe noi!

Imagine indisponibilă
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite