Noi mesaje între interlopii şi poliţiştii din Caracal. Cum răspunde comisarul Alexe când „Codiţă“ îi numeşte „începători fricoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Alexe şi „Codiţă“
Comisarul Alexe şi „Codiţă“

„Libertatea“ continuă să ofere dovezi privind strânsa colaborare dintre poliţişti şi interlopi, dar şi raportul strâmb dintre aceştia. Noile informaţii vin după ce s-a descoperit că adjunctul IPJ Olt a apelat la şefii de clanuri pentru a descoperi cine a răpit-o pe Alexandra Măceşanu.

La zece zile de la dispariţie, familia Alexandrei Măceşanu a primit vestea că fiica lor este moartă, testul ADN efectuat la INML arătând că rămăşiţele recoltate din curtea lui Gheorghe Dincă aparţin copilei de 15 ani. 

„Libertatea“ a dezvăluit recent că, la o zi după dispariţia Alexandrei, pe 25 iulie, coordonatorul operaţiunii de căutare, şeful IPJ Olt Nicolae Alexe, i-a cerut ajutorul unui temut interlop din Caracal, Remus Rădoi, zis „Codiţă“. Acesta însă i-a trimis pe poliţişti pe două piste greşite. Alexe s-a apărat susţinând că a apelat la toate mijloacele posibile pentru a o găsi pe fată. 

Tot „Libertatea“ arată că nu a fost pentru prima dată când autorităţile au cerut ajutorul interlopilor. În aprilie 2019, DIICOT Olt a descins la Caracal şi a ridicat zece membri ai clanului Oacă, inclusiv pe liderul Nicuşor Oacă. Totul cu ajutorul lui Rădoi, care ulterior l-a certat pe comisarul Alexe pentru maniera în care el şi echipa lui şi-au făcut treaba. Discuţia dintre cei doi arată raportul strâmb dintre oamenii legii şi interlopi, aceştia din urmă permiţându-şi chiar să-i certe pe poliţişti. Rădoi, acum proprietar al mai multor firme de pază care au contracte cu instituţii ale statului, a fost condamnat în 2011 la 1 an şi 6 luni cu suspendare pentru că a bătut doi oameni.

Redăm o parte din discuţia dintre Rădoi şi Alexe făcută publică chiar de Rădoi pentru Libertatea:

Rădoi: Un comportament ciudat al dvs., pe care nu l-am înţeles. 

Alexe: Ţi se pare. Sunt doar agitat să îmi iasă treaba. Nu înţeleg ce vrei să spui cu „comportament ciudat“! 

Rădoi: N-a ieşit deloc, aşa proastă organizare rar am văzut.

Alexe: Sună-mă să lămurim că audiez. Nu eu sunt şeful operaţiunii. Aşa că nu ai ce să-mi reproşezi mie. 

Rădoi: Ba da.

Alexe: Eu am făcut tot ce am putut ca să iasă cât mai bine. Acţiunea a fost organizată şi executată conform procedurilor penale. 

Rădoi: Ca de începători fricoşi...

Alexe: părerea ta… Mă rog, audiez pe cineva. Când eşti dispus să comunicăm, mă suni. Eu îţi mulţumesc oricum pentru cât m-ai ajutat. Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar. Dacă nu vrei să mă ajuţi în continuare, este alegerea ta. Nu te pot oblige. 

Rădoi: nu am vrut niciodată nimic decât să ajut comunitatea. Eu atâta aroganţă, prostie, dezorganizare ca azi n-am văzut niciodată. Om discuta vreodată. 

Alexe: mă jigneşti

Rădoi: Ştiu, e o părere, cu mare durere în suflet o zic. 

Te-ar putea interesa şi:

Dosarul Caracal. De ce i-a sunat adjunctul IJP Olt pe interlopi după dispariţia Alexandrei. Explicaţia comisarului Alexe

Deputat USR: Birchall trebuie eliminată din Guvern dacă le-a comunicat părinţilor Alexandrei rezultatul probei ADN

Radiografia cazului Caracal, făcută de un specialist în investigaţie criminală. Lanţul de greşeli fatale care au dus la uriaşul eşec în găsirea Alexandrei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite