Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Noi reguli pentru intrarea în Grecia: sunt acceptate şi testele rapide antigen, iar copiii sub 12 ani nu mai au nevoie de niciun fel de test

0
20 Jun 2021 09:20:45
Autor: Afrodita Cicovschi

Guvernul elen a decis două schimbări importante în procesul de control al sănătăţii turiştilor care intră în ţară, potrivit informaţiilor transmise de către Ministerul Turismului din Grecia.

Modificările au fost deja introduse pe pagina oficială travel.gov.gr (doar în engleză momentan), iar MAE român a făcut schimbările de vigoare şi pe pagina sa la capitolul „condiţii de călătorie”.
 
Astfel, începând de pe 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:
 
1) Recunoaşterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menţionat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat şi rezultatul emis în limba engleză.
 
2) Creşterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turişti! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în ţară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani şi peste, în loc de 6 ani, aşa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligaţia să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.
 
Cele două modificări anunţate – testele rapide şi modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control existent. În continuare rămâne în vigoare şi prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:
 
a) certificatul de vaccinare
 
sau
 
b) test PCR negativ sau antigen
 
sau
 
c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.
 
Turiştii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afişa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit.
 
În plus faţă de documentele COVID; fiecare persoană care intră în Grecia re obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia.
 
Informaţiile privind schimbările operate au fost publicate şi pe travel.gov.gr/ în limba engleză (în limba română, la momentul redactării acestui articol, informaţiile noi nu au apărut)
Totodată, Ministerul Afacerilor externe de la Bucureşti a operat modificările de rigoare şi pe site-ul său la „Condiţii de Călătorie” în Grecia:
 
„În intervalul 19 – 26.06.2021, pe teritoriul R. Elene este permis, suplimentar, şi accesul tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de provenienţă ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării.
 
Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniţi. Rezultatul acestui test nu poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează aleatoriu după intrarea în Grecia, măsura fiind valabilă în continuare.
 
Punctul de frontieră Kakavia rămâne deschis EXCLUSIV pentru lucrătorii sezonieri în agricultură, accesul prin acesta fiindu-le permis doar între orele 08.00-16.00, în timp ce pentru autovehiculele de transport mărfuri (TIR) accesul este permis între orele 07.00-19.00”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările