Noi restricţii pe plaje: Distanţa mai mică de 2 metri între şezlonguri este permisă numai pentru soţi, părinţi şi copii. Terasele vor fi închise la ora 23.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunţă noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus. Doar soţii şi copiii vor fi exceptaţi de la distanţarea de pe plajă.

„Pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici)”, se arată într-o hotărâre a CNSU. Măsura va fi valabilă de la 1 august.

Responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autorităţile locale şi administratorii plajelor. Vor fi făcute şi controale, a mai spus ministrul.

„Regula este şi în apă, rămâne doar să o respectăm”, a spus Tătaru la Digi24.

Tot potrivit hotărârii CNSU, terasele vor fi închise la ora 23.oo, iar „operatorii economici au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul”.

Tătaru a spus că perioada în care vor fi impuse măsurile „depinde de evoluţie” şi că propunerile CNSU vor fi adaptate de fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă acolo unde există focare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite