Noua etapă a campaniei „Stop malware”: Utilizatorii îşi pot testa cunoştinţele în ceea ce priveşte securitatea cibernetică print-un quiz online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajele de prevenire din campanie vor ajunge la publicul larg prin intermediul unui spot TV informativ, care e şi tradus în limbajul semnelor. FOTO: Shutterstock
Mesajele de prevenire din campanie vor ajunge la publicul larg prin intermediul unui spot TV informativ, care e şi tradus în limbajul semnelor. FOTO: Shutterstock

A treia etapă a campaniei de educaţie digitală #SigurantaOnline denumită “STOP MALWARE – Siguranţa ta online depinde de tine” constă în prevenirea criminalităţii cibernetice prin creşterea gradului de conştientizare privind pericolul generat de infracţiunile online implicând malware, ransomware şi troieni bancari, anunţă Poliţia Română şi  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Poliţia Română a primit sesizări privind comiterea a 1.899 infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice în anul 2021, în creştere cu 37,21% faţă de anul 2020, potrivit datelor instituţiei. Dintre acestea, cea mai mare parte (92,58%) a fost reprezentată de accesul ilegal la un sistem informatic.

Sesizările fraudelor comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice au crescut cu 85,53% în anul 2021, comparativ cu anul 2020.În primul trimestru din 2022, au fost înregistrate 431 infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi 2.719 de fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice. 

Mesajele de prevenire din campania „STOP MALWARE – Siguranţa ta online depinde de tine” vor ajunge la publicul larg prin intermediul unui spot TV informativ, care e şi tradus în limbajul semnelor.

Utilizatorii îşi pot testa cunoştinţele în ceea ce priveşte cybersecurity prin intermediul unui quiz online 

În cadrul campaniei a fost postat online un banner de test, cu o ofertă irezistibilă pentru o vacanţă de vis. În cele 3 zile de campanie, peste 20000 de oameni au dat click pe banner activând astfel descărcarea unui document excel. 34% dintre cei care au descărcat documentul au dat „enable”. Activarea butonului „enable” permite infectarea dispozitivului cu malware. Utilizatorii care au dat curs acestei tentaţii au fost îndemnaţi să completeze un quiz care le-a permis să descopere mai multe situaţii similare de care trebuie să se ferească atunci când navighează online.

Invităm utilizatorii să-şi testeze cunoştinţele de educaţie cybersecurity prin intermediul quiz-ului online lansat în cadrul etapei a treia a campaniei şi realizat de ATTACK Simulator în parteneriat cu Bit Sentinel.

STOP MALWARE – Siguranţa ta online depinde de tine

Campania a fost lansată în cadrul unei conferinţe în care au fost atinse subiecte precum particularităţi ale atacurilor cu software-uri dăunătoare de tip ransomware, malware sau alte elemente maliţioase care pot afecta sistemele informatice, tendinţe şi noutăţi în domeniu şi concluzii desprinse din statisticile recente care analizează evoluţia acestei arii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite