Noua taxă de mediu va fi anunţată în trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În intervalul 1 ianuarie - 1 septembire 2017, numărul maşinilor cu motoare Euro 2 - Euro 4, care au fost înmatriculate în România, a crescut cu 80%
În intervalul 1 ianuarie - 1 septembire 2017, numărul maşinilor cu motoare Euro 2 - Euro 4, care au fost înmatriculate în România, a crescut cu 80%

Grupul de lucru care se ocupă de noul timbru de mediu va elabora forma finală a noii taxe în circa trei săptămâni, iar taxa se va aplica de anul viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, în cadrul conferinţei Live Business Economica.net.

„Calitatea aerului este pusă în pericol ţinând cont că un număr foarte mare de maşini au fost introduse în perioada 1 ianuarie - 1 septembrie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cu o creştere de 80%. Pe de o parte acordăm, prin Administraţia Fondului de Mediu, bani pentru a finanţa fiecare român să poată să-şi cumpere o maşină nouă, care să nu polueze şi cu care să circule în siguranţă, şi pe cealaltă parte e un număr mare de maşini care au normă de poluare euro 2, euro 4. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât forma finală să îmi fie prezentată. Noi trebuie să facem o informare şi la Comisie, iar apoi să fie şi dezbătută“, a declarat ministrul Mediului.

Graţiela Gavrilescu a menţionat că vor fi trei criterii în funcţie de care va fi stabilită noua taxă: capacitatea cilindrică a autovehicului, norma de poluare şi cantitatea de emisii de dioxid de carbon a maşinii. Ministrul a refuzat să confirme dacă noua taxă va viza toate maşinile care circulă în România sau doar pe cele înmatriculate la momentul apariţiei taxei.

În intervalul 1 ianuarie - 1 septembire 2017, numărul maşinilor cu motoare Euro 2 - Euro 4, care au fost înmatriculate în România, a crescut cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite