Noul lider al elevilor din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi-a ales un nou lider: Iulia Flavia Miron
Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi-a ales un nou lider: Iulia Flavia Miron

Cu reprezentanţii elevilor din România am intrat în contact nu cu mult timp în urmă. Mai exact cu foşti lideri ai elevilor, care acum activează în mişcarea studenţească. Am stat un pic cu ei de vorbă, căutând să înţeleg cum funcţionează Consiliul Naţional al Elevilor.

Am rămas de-a dreptul surprins de claritatea răspunsurilor, de forţa ideilor expuse şi mai ales de informaţia forte bine structurată pe care mi-au transmis-o. Oameni tineri, cu spiritul năvalnic, dar, în acelaşi timp bine, informaţi şi dornici de a schimba în bine structura de reprezentare a elevilor din România.

De atunci urmăresc cu viu interes, când găsesc timpul necesar, ce se mai aude cu Consiliul Naţional al Elevilor. Şi din câte văd, veştile sunt îmbucurătoare. 

Consiliul Naţional al Elevilor şi-a ales un nou lider, în persoana domnişoarei Iulia Miron, elevă la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai, din Cluj. Din câte am înţeles ea reprezintă schimbarea pe care acei tineri şi-o doreau. O schimbare care să nu acuze metehnele trecutului ci să aducă construcţia în prim plan.

Adunarea Generală care are loc la Galaţi, între 7-10 februarie, şi a decis cine va fi noul lider al elevilor din România, s-a bucurat de prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a Ministruluil pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a Secretarului de Stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Cristian, şi a numeroase oficialităţi locale.

Să-i urăm succes Iuliei Miron şi noii echipe de conducere a Consiliului Naţional al Elevilor. Până la urmă, odată ce vor învăţa să fie “Vocea colegilor lor” poate vor fi, peste ani, vocea unei societăţi româneşti mai calme, mai luminoase şi mai prospere.

Consiliul Naţional al Elevilor funcţionează ca structură consultativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene ale elevilor din ţară, reprezentând aproximativ trei milioane de elevi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite