Noul şef al Jandarmeriei, în faţa procurorilor militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef al Jandarmeriei Române, Ionuţ Sindile, a fost astăzi „în vizită” la Parchetul General pentru a discuta cu procurorii militari care anchetează violenţele de la mitingul diasporei din 10 august.

Concret, Ionuţ Sindile, a fost chemat la Parchetul General pentru a stabili „modalităţile de cooperare pentru identificarea persoanelor care se pot face responsabile de comiterea violenţelor din Piaţa Victoriei din noaptea de 10 spre 11 august”, au anunţat oficialii instituţiei.

În acest dosar, s-a dispus la data de 11 august începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. 

Peste 450 de persoane au primit îngrijiri de la echipele SMURD la mitingul diasporei, când au avut loc evenimentele violente din Piaţa Victoriei, dintre acestea, aproximativ 290 având simptome acute de expunere la substanţele lacrimogene, iar 70 fiind transferate la spitale. Nouă dintre ele au rămas internate pentru diferite probleme.

Procurorii au înregistrat până la sfârşitul săptămânii trecute circa 260 de plângeri. În plus, la numărul de urgenţă 112 au fost înregistrate 187 de apeluri, în data de 10 august, în legătură cu violenţele de la mitingul diasporei.
 

Între timp Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Teleorman verifică decesul unui bărbat care a participat la protestul din 10 august, iar la 5 zile distanţă a fost internat la spitalul din Alexandria cu hemoragie internă. Bărbatul a murit aseară, iar reprezentanţii spitalului au sesizat poliţiştii.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite